Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Stora silver

Historia

Stora silver är en av de äldsta kaninraserna i världen. Det är en brittisk ras vars ursprung är något okänt, men det är troligt att kaniner med päls med silvriga toppar togs till Storbritannien från Asien. Det är dock känt att den inte avlats fram, utan uppstått som ett resultat av en mutation.

Vi vet att rasen fanns så tidigt som början av 1600-talet, och redan under mitten av 1800-talet bestämde man sig för att utveckla en rasstandard. Stora silver ställdes ut för första gången 1860, och erkändes som ras 1880.

Rasen blev väldigt populär på grund av efterfrågan av den speciella pälsen. Man började exportera kaniner för stora summor, och rasen kom till USA vid slutet av 1800-talet.

De första silver-kaninerna var svarta med silverskimmer längst ut på håren men sedan dess har man tagit fram gula, blåa och bruna exemplar.

Beteende

Dessa kaniner är livliga och ibland något bullriga. De kanske inte är det bästa alternativet för familjer med småbarn eftersom de kan bitas och sparkas om de blir rädda eller inte hanteras på rätt sätt.

Varianter

Grå, brun, orange, blå och brun.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Stora silver

Stora silver till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Stora silver till salu.

Senaste recensionen för Stora silver

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.