Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Chinchilla Kaniner

Chinchillakanin mot en vit bakgrund Chinchillakanin i gräset.

Chinchilla Historia


Chinchillakaniner innefattar tre olika kaninraser i större delen av världen: Standard, American och Giant. I Sverige skiljer man på liten chinchillakanin och stor chinchillakanin..

Rasen kommer från Frankrike, där de skapades av M. J. Dybowski. De introducerades därefter till USA 1919 och föddes upp för både päls och kött. De stora chinchillakaninerna har stor kroppsmassa, vilket gör att de passar för båda dessa handelsvaror. De är dessutom produktiva avelskaniner med i genomsnitt 6-9 ungar per kull.

Chinchilla Beteende


Båda chinchillaraser är relativt lugna och fogliga. De är väldigt intelligenta djur som njuter av mänsklig interaktion, och blir bra sällskapsdjur (även om du har barn).

Chinchilla Varianter


Liten chinchillakanin
Får väga mellan 2,5-3,5 kg. Under 1950- och 60-tal var det en av de vanligaste raserna som husdjur efter de har ett lugnt temperament. Kroppen är kort och kompakt, med tydliga öron och kort hals.

Stor chinchillakanin
Stor chinchillakanin ska väga över 4,6 kg. Det är troligt att rasen skapades genom avel med belgisk jätte. De har kraftig kroppsform och reslig hållning med starka ben.

Chinchilla Status


Vanlig

Bilder på Chinchilla

Chinchilla till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Chinchilla till salu.

Senaste recensionen för Chinchilla


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.