Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Chinchilla

Historia

Chinchillakaniner innefattar tre olika kaninraser i större delen av världen: Standard, American och Giant. I Sverige skiljer man på liten chinchillakanin och stor chinchillakanin..

Rasen kommer från Frankrike, där de skapades av M. J. Dybowski. De introducerades därefter till USA 1919 och föddes upp för både päls och kött. De stora chinchillakaninerna har stor kroppsmassa, vilket gör att de passar för båda dessa handelsvaror. De är dessutom produktiva avelskaniner med i genomsnitt 6-9 ungar per kull.

Beteende

Båda chinchillaraser är relativt lugna och fogliga. De är väldigt intelligenta djur som njuter av mänsklig interaktion, och blir bra sällskapsdjur (även om du har barn).

Varianter

Liten chinchillakanin
Får väga mellan 2,5-3,5 kg. Under 1950- och 60-tal var det en av de vanligaste raserna som husdjur efter de har ett lugnt temperament. Kroppen är kort och kompakt, med tydliga öron och kort hals.

Stor chinchillakanin
Stor chinchillakanin ska väga över 4,6 kg. Det är troligt att rasen skapades genom avel med belgisk jätte. De har kraftig kroppsform och reslig hållning med starka ben.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Chinchilla

Chinchilla till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Chinchilla till salu.

Senaste recensionen för Chinchilla

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.