Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Satin Kaniner

Satin kanin mot en vit bakgrund Satinkanin bakifrån med glänsande päls Sidovy av en satinkanin mot en vit bakgrund.

Satin Historia

Historien bakom rasen satin börjar i Kentucky i USA 1932. En kull med havana-kaniner föddes med en tydlig satinglans i pälsen. Det var den amerikanska uppfödaren Walter Huey som ägde kaninerna, och de blev väldigt uppmärksammade när han visade upp dem på en utställning i Louisville.

Pälshandelns intresse för satin-kaniner var begränsad, men en annan uppfödare vid namn Price ville korsa kaninerna med New Zealand Whites för att förbättra pälskvaliteten och köttmängden. Elfenbensfärgade satiner dök upp 1938, men eftersom man inte lyckades göra dem mer kraftiga i kroppen fortsatte de användas framför allt som husdjur.

1947 exporterades satin-kaniner till Europa, och brittiska uppfödare utvecklade snabbt nya färger för rasen genom att korsa satiner med rex-kaniner. De är fortfarande väldigt ovanliga i Sverige.

Satin Beteende

Satiner är vanligtvis lugna och försiktiga kaniner som blir underbara husdjur. De flesta ägs dock av samlare och uppfödare, så de är relativt okända för allmänheten.

Satin Varianter

Elfenben, blå, svart, brun, lila, orange, kanel, lynx.

Satin Status

Vanlig

Liknande produkter

Bilder på Satin

Satin till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Satin till salu.

Senaste recensionen för Satin

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.