Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lilac Kaniner

Lilac Historia


Lilac-kaninen skapades av flertalet uppfödare i olika länder ungefär samtidigt under tidigt 1900-tal. Den första att ställa ut rasen hette H. Onslow, och visade upp sin lilac på en stor utställning i London 1913. En kvinna vid namn Illingworth födde också upp lilac-kaniner, men kallade dem Essex Lavender. Holländaren C.H. Spruty skapade också samma ras, och döpte den till Gouda. Han korsade blå beveren med havana för att skapa en lila kanin som vägde ungefär 3kg. Samtidigt korsade den kände genetikern och uppfödaren R.C. Punnet samma raser i England, och kallade rasen för Cambridge Blue. Sedan dess har alla dessa raser korsats med varandra, vilket har lett till en stor variation i nyasen på den lila färgen. Idag är det ovanligt att rasen hålls som husdjur, trots att de absolut skulle fungera i en familj.

Lilac-kaniner väger 2,5-3,5kg.

Lilac Beteende


Lilac-kaniner är lugna och försiktiga. De är kärleksfulla och mår bra av uppmärksamhet, så de fungerar väldigt bra som husdjur för familjer med barn.

Lilac Varianter


Rasen är vanligtvis grå med en lila skiftning. Nyansen och ljusnivån på den grå färgen kan dock variera.

Lilac Status


Vanlig

Bilder på Lilac

Lilac till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Lilac till salu.

Senaste recensionen för Lilac


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.