Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Lilac

Historia

Lilac-kaninen skapades av flertalet uppfödare i olika länder ungefär samtidigt under tidigt 1900-tal. Den första att ställa ut rasen hette H. Onslow, och visade upp sin lilac på en stor utställning i London 1913. En kvinna vid namn Illingworth födde också upp lilac-kaniner, men kallade dem Essex Lavender. Holländaren C.H. Spruty skapade också samma ras, och döpte den till Gouda. Han korsade blå beveren med havana för att skapa en lila kanin som vägde ungefär 3kg. Samtidigt korsade den kände genetikern och uppfödaren R.C. Punnet samma raser i England, och kallade rasen för Cambridge Blue. Sedan dess har alla dessa raser korsats med varandra, vilket har lett till en stor variation i nyasen på den lila färgen. Idag är det ovanligt att rasen hålls som husdjur, trots att de absolut skulle fungera i en familj.

Lilac-kaniner väger 2,5-3,5kg.

Beteende

Lilac-kaniner är lugna och försiktiga. De är kärleksfulla och mår bra av uppmärksamhet, så de fungerar väldigt bra som husdjur för familjer med barn.

Varianter

Rasen är vanligtvis grå med en lila skiftning. Nyansen och ljusnivån på den grå färgen kan dock variera.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Lilac

Lilac till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Lilac till salu.

Senaste recensionen för Lilac

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.