Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Perlfee Kaniner

Perlfee Historia


Perlfee utvecklades under tidigt 1900-tal av en grupp uppfödare i Tyskland. En av dessa hette Hoffmans, och kom från Düsseldorf. Han ville skapa en ras med en päls som liknade flygekorrens, vars päls vid denna tid var väldigt populär. Hoffmans korsade marbugers med havana, och kallade resultatet Düsseldorfer perlfee. En annan uppfödare från Augsburg vid namn Deiniger korsade agoutikaniner med havanas för att få fram en liknande ras. Deiniger kallade rasen Augsburger perlfee. Efter ett tag kombinerades de båda raserna för att få fram den perlfee vi ser idag.

Rasen har inte spridits långt utanför Tyskland. Man kan hitta dem i Frankrike och Storbritannien, men den är fortfarande väldigt ovanlig. Perlfee-kaniner väger 2-3,5kg och har en ganska fyrkantig kropp med väldigt kort och muskulös hals.

Perlfee Beteende


Rasen är vänlig och livlig.

Perlfee Varianter


Perlfee kommer endast i en blågrå pärl-liknande färg.

Perlfee Status


Ovanlig

Bilder på Perlfee

Perlfee till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Perlfee till salu.

Senaste recensionen för Perlfee


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.