Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Argente de Champagne

Historia

Argente de Champagne är en gammal ras med anor tillbaka på 1600-talet. Utvecklingen av denna ras ledde förmodligen till uppkomsten av engelsk silver, som har en liknande päls.

Allt eftersom avel blev populärt i områdena kring Troye i Frankrike kunde uppfödarna tjäna pengar på både skinnet och köttet. Silverfärgat skinn var väldigt åtråvärt under denna tid, så det var en lukrativ marknad. Argente de Champagne som ras var också involverad i pälsmarknaden.

På grund av överproduktion minskade mängden uppfödare kring 1870, men rasen växte sig stark igen fram till 1895 och början på 1900-talet. 1902 erkändes rasen officiellt i Frankrike.

Argente de Champagne är en medelstor kanin som vanligtvis väger 4 - 5,5kg. Den har en silverfärgad, rundad, böjd kropp, ett konkavt huvud och medellånga öron.

Beteende

Argente de Champagne är en lugn kanin som kan bli ett bra husdjur, men de föds framför allt upp för kött i Frankrike. De kan få ungar redan vid 7 månaders ålder, och ger ofta 62% högkvalitativt kött per djur.

Varianter

Silver.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Argente de Champagne

Argente de Champagne till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Argente de Champagne till salu.

Senaste recensionen för Argente de Champagne

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.