Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Argente de Champagne Kaniner

Argente de champagne Argente de champagne Argente de champagne

Argente de Champagne Historia


Argente de Champagne är en gammal ras med anor tillbaka på 1600-talet. Utvecklingen av denna ras ledde förmodligen till uppkomsten av engelsk silver, som har en liknande päls.

Allt eftersom avel blev populärt i områdena kring Troye i Frankrike kunde uppfödarna tjäna pengar på både skinnet och köttet. Silverfärgat skinn var väldigt åtråvärt under denna tid, så det var en lukrativ marknad. Argente de Champagne som ras var också involverad i pälsmarknaden.

På grund av överproduktion minskade mängden uppfödare kring 1870, men rasen växte sig stark igen fram till 1895 och början på 1900-talet. 1902 erkändes rasen officiellt i Frankrike.

Argente de Champagne är en medelstor kanin som vanligtvis väger 4 - 5,5kg. Den har en silverfärgad, rundad, böjd kropp, ett konkavt huvud och medellånga öron.

Argente de Champagne Beteende


Argente de Champagne är en lugn kanin som kan bli ett bra husdjur, men de föds framför allt upp för kött i Frankrike. De kan få ungar redan vid 7 månaders ålder, och ger ofta 62% högkvalitativt kött per djur.

Argente de Champagne Varianter


Silver.

Argente de Champagne Status


Vanlig

Bilder på Argente de Champagne

Argente de Champagne till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Argente de Champagne till salu.

Senaste recensionen för Argente de Champagne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.