Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Mini rex

Historia

Mini rex härstammar från Nederländerna där holländska dvärgkaniner korsades med rex-kaniner för att skapa en dvärgras med rex-päls (håren står upp snarare än ligger längs med kroppen).

Rasen visades för första gången på en holländsk utställning 1964, då med namnet dvärgrex. Uppfödare i både Storbritannien och USA köpte med sig dvärgrex-kaniner och avlade dem med andra rex-sorter. Målet var att skapa kaniner med ett mer standardiserat rex-utseende utan influenser från de holländska dvärgkaninerna.

Många år av hårt arbete och selektiv avel, vilket involverade att avla tillbaka med både dvärgrex (för fler färgvariationer) och vanliga rex-kaniner (för rätt kroppsform) förbättrade mini rex som ras, vilket i sin tur ledde till att den erkändes av American Rabbit Breeders Association (ARBA) 1988 och British Rabbit Council (BRC) 1990.

Beteende

Mini rex-kaniner tycker om uppmärksamhet och är av naturen vänliga och lekfulla. Vissa husdjursägare har rapporterat att mini rex inte orsakar lika starka allergiska reaktioner på grund av pälstypen.

Eftersom mini rex är små och lätta att ta hand om blir de bra husdjur, och deras roliga personligheter har gjort dem allt mer populära.

Varianter

De vanligaste färgkombinationerna är castor, svart, blå, vit, choklad, sable, grå, chinchilla, sköldpaddsfärgad, lynx, opal och himalaya.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Mini rex

Mini rex till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Mini rex till salu.

Senaste recensionen för Mini rex

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.