Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mini rex Kaniner

En mini rex kanin med underbar tjock vit päls En mini rex kanin med en vacker mjuk vit päls En mini rex kanin med vackra långa öron En närbild av en mini rex kanins underbara mörka öGon En liten härlig mini rex kanin som äter en morot

Mini rex Historia


Mini rex härstammar från Nederländerna där holländska dvärgkaniner korsades med rex-kaniner för att skapa en dvärgras med rex-päls (håren står upp snarare än ligger längs med kroppen).

Rasen visades för första gången på en holländsk utställning 1964, då med namnet dvärgrex. Uppfödare i både Storbritannien och USA köpte med sig dvärgrex-kaniner och avlade dem med andra rex-sorter. Målet var att skapa kaniner med ett mer standardiserat rex-utseende utan influenser från de holländska dvärgkaninerna.

Många år av hårt arbete och selektiv avel, vilket involverade att avla tillbaka med både dvärgrex (för fler färgvariationer) och vanliga rex-kaniner (för rätt kroppsform) förbättrade mini rex som ras, vilket i sin tur ledde till att den erkändes av American Rabbit Breeders Association (ARBA) 1988 och British Rabbit Council (BRC) 1990.

Mini rex Beteende


Mini rex-kaniner tycker om uppmärksamhet och är av naturen vänliga och lekfulla. Vissa husdjursägare har rapporterat att mini rex inte orsakar lika starka allergiska reaktioner på grund av pälstypen.

Eftersom mini rex är små och lätta att ta hand om blir de bra husdjur, och deras roliga personligheter har gjort dem allt mer populära.

Mini rex Varianter


De vanligaste färgkombinationerna är castor, svart, blå, vit, choklad, sable, grå, chinchilla, sköldpaddsfärgad, lynx, opal och himalaya.

Mini rex Status


Vanlig

Bilder på Mini rex

Min söta lilla coco
Vacker jenson och enbär
Vacker jenson
Nova och Ludo våra Mini Rex-bullar

Mini rex till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Mini rex till salu.

Senaste recensionen för Mini rex


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.