Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Thrianta

Historia

Thrianta är en rödorange kanin som utvecklades för första gången under 1930-talet som husdjur till den holländska kungafamiljen. H. Andreae, en lärare från Holland, korsade black och tans, havanas och sköldpaddsmönstrade papillon-kaniner så att han kunde ge en orange kanin till kungahuset.

Dessvärre, på grund av ransonerna under andra världskriget, blev thrianta tillsammans med många andra holländska kaninraser mat i Holland. Antalet kaniner blev så låg att rasen nästan utrotades. Efter kriget lyckades man bygga upp rasen igen, men korsaveln betydde att en liknande ras vid namn europeisk sachesengold blev mer brett erkänd av euopeiska kaninorganisationer.

Thriantakaniner bör ha en klar röd färg på pälsen och väga 2,3-2,7kg. De är alltså små kaniner med korta stående öron och en tydlig båge längs ryggen.

Beteende

Thrianta-kaniner är aktiva och intelligenta husdjur vars storlek gör dem till bra innekaniner och husdjur till både barn och vuxna.

Varianter

Rödorange.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Thrianta

Thrianta till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Thrianta till salu.

Senaste recensionen för Thrianta

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.