Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Fransk vädur

Historia

Denna ras härstammar från Frankrike och skapades under mitten av 1800-talet. Den introducerades till resten av Europa som en köttras, men 1965 ställdes rasen ut för första gången, och sedan dess har den också varit populär som utställning- och husdjurskanin.

Franska vädurskaniner är väldigt stora, de väger mer än 4,5kg och har hängande öron och ett nästan kubiskt utseende med en kort, kraftig kropp och ett stort huvud. Frambenen är korta och raka, och bakbenen bärs parallellt med kroppen.

Beteende

Franska vädurar är likt de flesta större kaninraser ganska lugna, men kan precis som andra raser utveckla beteendeproblematik. Deras storlek kräver bestämd hantering, och de behöver en stor bur och gård där de kan röra sig fritt. De är inte en bra kanin för mindre barn eller om du har begränsat med plats, men det går att ha dem också som innekaniner.

Varianter

Svart, vit, brun, blå, agouti, chinchilla, opal. Fawn, siames sable, orange, stålgrå och fjäril (vit på mage, bröst, fötter och nos, med en av nämnda färger på rygg och öron, och en tydlig fjärilsmarkering på huvudet).

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Fransk vädur

Fransk vädur till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Fransk vädur till salu.

Senaste recensionen för Fransk vädur

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.