Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Dvärghare

Historia

Dvärgharens exakta ursprung är okänt, men namnet är missvisande eftersom rasen förutom utseendet inte har någon koppling till hare. Vad vi vet är att den ställdes ut för första gången i Storbritannien 1884, som ett resultat av att uppfödare var ute efter en upprätt och mer aktiv kanin.

Dvärgharen är en mindre ras som vanligtvis hålls som husdjur, med korta öron som sällan är separerade. Den blandas ofta ihop med hermelinkaniner, men dvärgharar är något större med ett mer rundat huvud. I USA är dvärghare oftast en utställningsras men hålls ibland som husdjur, och bör väga mellan 1,1-1,6kg.

Beteende

Dessa små kaniner är perfekta som husdjur eftersom de inte behöver mycket plats. En rymlig bur kommer vara allt en dvärghare behöver.

Över lag är dvärgharar lugna och vänliga. De är intelligenta kaniner som kan tränas att bli rumsrena. Hanarna är över lag lugnare, men honorna är vänligare om de kastreras.

Varianter

På de flesta platser erkänner man alla färger av dvärghare, så länge färgen överensstämmer med en färg hos en annan ras. American Rabbit Breeders' Association accepterar vit med röda eller blå ögon, äkta albino, svart, choklad, blå och broken.

Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Dvärghare

Dvärghare till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Dvärghare till salu.

Senaste recensionen för Dvärghare

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.