Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärghare Kaniner

Dvärghare Historia


Dvärgharens exakta ursprung är okänt, men namnet är missvisande eftersom rasen förutom utseendet inte har någon koppling till hare. Vad vi vet är att den ställdes ut för första gången i Storbritannien 1884, som ett resultat av att uppfödare var ute efter en upprätt och mer aktiv kanin.

Dvärgharen är en mindre ras som vanligtvis hålls som husdjur, med korta öron som sällan är separerade. Den blandas ofta ihop med hermelinkaniner, men dvärgharar är något större med ett mer rundat huvud. I USA är dvärghare oftast en utställningsras men hålls ibland som husdjur, och bör väga mellan 1,1-1,6kg.

Dvärghare Beteende


Dessa små kaniner är perfekta som husdjur eftersom de inte behöver mycket plats. En rymlig bur kommer vara allt en dvärghare behöver.

Över lag är dvärgharar lugna och vänliga. De är intelligenta kaniner som kan tränas att bli rumsrena. Hanarna är över lag lugnare, men honorna är vänligare om de kastreras.

Dvärghare Varianter


På de flesta platser erkänner man alla färger av dvärghare, så länge färgen överensstämmer med en färg hos en annan ras. American Rabbit Breeders' Association accepterar vit med röda eller blå ögon, äkta albino, svart, choklad, blå och broken.

Dvärghare Status


Vanlig

Bilder på Dvärghare

Dvärghare till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Dvärghare till salu.

Senaste recensionen för Dvärghare


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.