Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Korta och medellånga pälsar


En Dachshund på Omlets bolsterbädd

En tax på Omlets bolsterbädd.

Vad som menas med en kort hundpäls är en päls som är kortare än 2,5 cm. Hundar som anses ha en medellång päls har pälsar som är mellan 2,5 cm och 5 cm. Det finns många hundar som faller inom någon av dessa kategorier, så i denna guide tittar vi på utbudet av hundar med korta och medellånga pälsar för att se vilken som är bäst för dig.

Populära hundraser med kort eller medellång päls

Populära hundraser med kort päls inkluderar, men är inte begränsade till:

Populära hundraser med medellång päls inkluderar, men är inte begränsade till:

Ta hand om din hund med kort eller medellång päls

Hundar med kort päls njuter av en hundborste någon gång ibland – se det som en hundmassage för dem. Dessutom behöver de fortfarande bada med jämna mellanrum. Deras päls må vara kort, men det hindrar inte din hund från att bli smutsig och illaluktande.

Ett bad en gång i månaden räcker vanligtvis för hundraser med kort eller medellångt hår, så länge de inte har rullat sig på den smutsiga marken alltför entusiastiskt, förstås! Det kan vara frestande att bada din hund oftare, särskilt om den är benägen att lukta, men för många bad kan vara skadligt för huden och orsaka klåda och flagnande. En hund som har allergier kan också behöva mer frekventa medicinska bad, om din veterinär råder dig till det.

När det gäller att eliminera hundlukt från ditt hem är det viktigt att välja en hundsäng som är lätt att rengöra. Vår Topology hundsäng finns med en rad olika bäddmadrasser, som enkelt kan dras av och tvättas i tvättmaskin. Få fler städtips för ditt hem med en smutsig hund i vår blogg om att vårstäda allt som har med hunden och katten att göra.

Vad är det som luktar?

En del korthåriga hundraser som Beagle och Blodhund är benägna att lukta värre än andra hundraser. För vissa hundar kan detta vara helt orelaterade till deras pälstyp. Till exempel kan en öroninfektion, tandsjukdom, körtelproblem eller gasbildning vara orsaken till en obehaglig lukt. Men för raser som Beagle och Blodhund kan detta bero på att de har en "oljig päls".

Försök inte att bekämpa detta med mer frekventa bad. Det kan få din hunds hud att torka ut. Välj istället ett schampo som innehåller bakpulver, som absorberar överflödig olja.

Hundraser med kort och mellanlång päls: vad man mer behöver tänka på

Hundraser med kort och mellanlång päls behöver vanligtvis ganska lite skötsel. Något att vara medveten om är dock att det finns en risk att hundar med medellång päls blir för varma på sommaren. Detta är ofta ett problem för hundraser med långa och tjocka pälsar, men du behöver även vara uppmärksam på hundar med medellång päls när vädret blir varmare.

Förutom att anpassa när på dagen du går ut på promenader på sommaren och ge din hund en kyldyna, behöver du också borsta din hund oftare på sommaren. Genom att göra det kommer du att minska pälsavfall och få hunden att känna sig mer bekväm.

Omlet och din hund med kort eller mellanlång päls

Hur lång eller kort din hunds päls än är, har Omlet det du behöver för att se till att den är bekväm och har det bra. Från lättrengjorda hundsängar, till kyldynor för hundar, alla våra unikt designade hundprodukter har designats med en passion för detaljer. Vi anser att när vi ger våra hundar den omsorg och komfort de förtjänar, för det oss närmare varandra än någonsin tidigare. Upptäck vår fantastiska värld.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än