Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärghundsraser

En Chihuahua på Omlets kuddsäng

Omlets kuddsäng är en favorit bland både dvärghundsraser och stora hundraser.

Att ha en liten hund behöver betyder inte nödvändigtvis att man har en blyg hund. Faktum är att några av de mest aktiva raserna är de minsta storleksmässigt, och de behöver mycket motion och umgänge (med både människor och andra hundar) för att hjälpa dem att lära sig ett bra beteende. Den här guiden lär dig allt du behöver veta om dvärghundsraser så att du kan bestämma om en sådan hund är rätt för dig.

Bakgrunden till dvärghundsraser

Dvärghundsraser består av mindre hundraser som har fötts upp som sällskapsdjur. Deras härkomst kan spåras tillbaka till Mellanöstern för flera tusen år sedan, där de föddes upp för att vara sällskap till aristokratin och religiösa ordnar runt om i världen. Nu är de en av de mest populära typerna av husdjur.

Vad är en dvärghund?

En dvärghund är en hund som har en liknande storlek som ett mjukisdjur och vanligtvis väger mindre än 5 kg.

Dvärghundar har en tendens att bli väldigt fästa vid en person, speciellt om den personen bär runt dem mycket. Det är därför de ibland kallas för knähundar. Försök att få din dvärghund att umgås med så många andra människor och hundar som möjligt för att undvika att de blir alltför beroende av dig.

En annan sak att tänka på med dvärghundar är att de kan vara väldigt högljudda, vilket kan vara mindre uppskattat bland grannarna. Men för den som bor i en liten lägenhet är en dvärghundsras ett bra val, utrymmesmässigt.

Att träna dvärghundar

Trots sin storlek, behöver dvärghundar hundträning och regelbunden motion. De är lika kapabla att lära sig saker och att umgås med andra hundar och människor som större hundar. Ta med din hund på promenader med hjälp av ett designerhalsband och hundkoppel så att du kan ge din hund motion med stil. Det är också det perfekta sättet att bygga upp deras självförtroende, stimulera deras intellekt och stärka deras relation med dig, andra hundar och andra människor.

Populära dvärghundsraser

Populära dvärghundsraser inkluderar Malteser, Bichon Frisé, Shih Tzu, Chihuahua, Boxer, Dvärgpudel och Yorkshire Terrier.

Dvärghundar som inte fäller päls

Många dvärghundar är allergivänliga, så de är idealiska om du älskar hundar, men får allergiliknande symtom när du är i närheten av dem. Det är dock viktigt att vara medveten om att ingen hund är 100 % allergivänlig, även om vissa raser kan passa bättre för allergiker än andra.

Om du letar efter en hundras som inte fäller päls är det här de bästa valen: Bichon Frise, Cairn Terrier, Chinese Crested, Coton de Tulear, Strävhårig Fox Terrier, Bichon Havanais, Malteser, Toypudel, Shih Tzu och Yorkshire Terrier.

Är dvärghundar bra med barn?

Dvärghundar kan ha kort stubin och vara lite oförutsägbara om de inte har socialiserats ordentligt med andra människor. En otränad liten hund kan se ett barn som en rival och försöka hävda sig genom att försöka bitas. Det är viktigt att din hund vänjer sig vid och blir bekväm med barn tidigt för att se till att inga gränser överskrids.

Dvärghundar tenderar att fungera bättre med vuxna och i familjer med äldre barn. En lugn och större hundras är bättre om du har små barn som vill klappa och leka med hunden hela tiden - bra val inkluderar i sådana fall en Labrador Retriever eller en Old English Sheepdog.

Ta hand om din hund med Omlet

Omlet har produkter för alla hundar, oavsett storlek. Från bekväma hundsängar till andra hundprodukter som hundkojor och hundtillbehör - Omlets utbud passar hundar av alla storlekar och har designats för att stärka bandet mellan dig och dina husdjur varje dag.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än