Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Motionera din hund

Det är lätt att blir frustrerad av det så kallade “jobbet” att gå ut och gå med hunden (speciellt i Sverige där vi bara ser solen ett par månader av året), men att försöka göra promenaden rolig för både dig och din hund kan göra att ni båda mår bättre. Du kan motionera din hund genom att se till att hen får arbeta för sina godisbitar och använda gångar genom ditt hus som hinderbanor. Fortsätt läsa för att få reda på exakt hur mycket motion din hund behöver, och hur du får ut så mycket som möjligt av er promenad tillsammans.


Hur mycket motion behöver en hund?

Det är lätt att se att den atletiska och muskulösa rhodesian ridgeback behöver röra sig mer än den knubbiga engelska bulldogen men för många andra raser är det inte lika tydligt. Hur mycket rörelse en hund behöver beror på storlek, ålder och ras.


En labrador som är uppspelt över att gå på promenad
En labrador som är uppspelt över att gå på promenad

Att ge din hund motion varje dag är det perfekta sättet att hålla hen i form. För att förstå hur mycket träning din hund behöver, ta med hen på promenad och se om hen blir trött. Om hunden har fått tillräckligt med motion kommer hen troligtvis lägga sig för att vila eller sova efteråt. Om hen istället fortfarande har gott om energi och kanske lägger på sig extra vikt måste du göra promenaden längre, eller få hen att springa mer under tiden ni går. Simning och apportlekar är perfekta sätt att få din hund att röra på sig mer.


Två terriers får massvis med motion genom att hämta pinnar
Två terriers får massvis med motion genom att hämta pinnar

Det är viktigt att förstå att en jättelång promenad på helgen inte kompenserar för den motion hunden inte får under veckan. Ta med en boll för att göra promenaden roligare, och involvera hela familjen. Det kommer ge din hund mycket mer träning, och gör att ni kommer närmare varandra.


Två engelska bulldogs leker utomhus
Två engelska bulldogs leker utomhus

Tillräckligt med motion kommer göra din hund lugn och mer följsam. Om du inte ger din hund möjligheten att använda sin energi kommer hen hitta andra sätt. Många utvecklar destruktiva beteenden som att tugga, gräva, leta efter mat i skåp och soptunnor och försöker få uppmärksamhet genom skall, ylande och lekbitande.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än