Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kattbeteende

En katt använder klösträdet Switch

Att klösa är ett medfött beteende hos katter.

Katter är gåtfulla djur och alla har sina unika personligheter och beteenden. Från deras självständiga natur till deras omättliga nyfikenhet - att förstå katters beteenden är nyckeln till att kunna ta hand om dem på bästa sätt. På Omlet tillverkar vi produkter som tillgodoser varje katts unika behov och som ger katter en harmonisk blandning av komfort och stimulering. Fortsätt läsa medan vi utforskar olika kattbeteenden och vad de betyder.

Urinmarkering: ett sätt att kommunicera

Ett förbryllande beteende bland katter är att de markerar sin lukt med urin i liten mängd. Det kan vara rörigt och illaluktande och förväxlas ofta med att katten inte är rumsren. Men visste du att urinmarkering faktiskt är en form av kommunikation? Katter markerar sitt territorium (eller kommunicerar sina känslor) genom doftkörtlar i urinen. Även om det inte är trevligt för oss husdjursägare som måste städa upp det, är det din katts sätt att skicka meddelanden till andra katter.

Så hur kan du hjälpa till så att din katt kan markera sitt revir med urin på ett sätt som inte orsakar så mycket röra och lukt? Omlets rymliga kattgård för utomhusbruk, eller husdjursgårdar för utomhusbruk ger din katt en känsla av att de har en egen plats, vilket är den perfekta lösningen. Med mer tid utomhus i en skyddad miljö, kommer din katt förmodligen inte känna lika stort behov av att markera sitt revir med urin, eftersom den kommer att ha gott om plats som den ser som sin egen.

Katter och sömn: konsten att ta en tupplur

Katter är experter på konsten att sova och spenderar i genomsnitt 12-16 timmar per dag med att sova. Men katter sover på ett annorlunda sätt än människor. De har nämligen polyfasisk sömn, vilket innebär att de delar upp sin sömn i kortare och mer frekventa intervaller. Under ett dygn sover de cirka 79 minuter var 104:e minut. Jämfört med människor som sover i timmar åt gången, sover katter alltså under kortare perioder både på dagen och natten.

Så hur kan du underlätta för din katt som har detta unika sömnbeteende? Genom att ge din katt en bekväm och mysig kattsäng såklart. Maya Donut kattbädd som är designad av Omlet är ett perfekt val. Den ger en varm och trygg plats för din katts tupplurar och efterliknar bekvämligheten som katter kan hitta på avskilda platser i naturen.

Förkärlek till att klättra

Katter har en naturlig förkärlek till att klättra. Det är ett instinktivt beteende som fungerar både som motion och så att katten kan få en utsiktsplats för att få en överblick över sin omgivning. I naturen använder katter sin förmåga att klättra inte bara för att undvika potentiella rovdjur, utan också som ett sätt att se sin omvärld. Och bara för att de är tama betyder det inte att detta medfödda beteende försvinner.

Så för att hjälpa din katt att uppleva friheten i detta viktiga beteende, fundera på att skaffa ett katträd till ditt hem. Katträdet Freestyle från Omlet är designat för att tillfredsställa denna instinkt, vilket ger din katt möjlighet att utforska och få motion. Freestyle är en verkligt anpassningsbar produkt, som låter dig skapa en klätterupplevelse som passar din katts specifika behov och önskemål.

Instinktivt klösande

Att klösa är för katter ett naturligt och instinktivt beteende. Katter klöser för att markera sitt revir, vässa sina klor och sträcka ut sina muskler. Detta beteende är viktigt för deras fysiska och psykiska välbefinnande, vilket bidrar till en frisk och nöjd katt.

Omlets stora urval av klösträd låter din katt få utlopp för detta medfödda beteende genom att tillverka en rad genialiskt designade produkter som tilltalar katter. Från horisontella klösträd till vertikala klösträd med inbyggda ljus, Omlet förstår mångfalden i katternas klösvanor. Dessa klösträd har inte bara det praktiska syftet att skydda dina möbler och tillfredsställa katters medfödda behov, utan gör det också på ett stilfullt och enkelt sätt, då de ser snygga ut i ett modernt hem.

Kattvård: ta hand om din katts tassar och päls

Att tvätta sig genom att slicka sig är för katter som att duscha är för människor. Det är en daglig ritual som utförs inte bara för att katter vill se snygga ut, utan också för att ta hand om deras hälsa. Katter hatar att vara smutsiga. Ironiskt nog hatar de vanligtvis vatten också. Så deras väg runt detta dilemma är att slicka sig. Faktum är att de ägnar mycket tid varje dag åt att slicka sig själva eller slicka en tass för att tvätta sina kroppsdelar som de inte kan nå med tungan.

För att hjälpa till med detta självrengörande beteende kan du borsta din katt med en kattborste. Långhåriga raser som American Bobtail (Långhår) och Orientaliskt Långhår kan behöva extra pälsskötsel. Tänk på att en katt slickar sig som mest när den känner sig glad och avslappnad. Om du märker att din katt tvättar sig själv med ihärdigt slickande på samma ställe eller till och med biter, kontakta din veterinär för att se till att inga andra medicinska problem ligger bakom.

Hårbollar är vanligt

Hårbollar är en oundviklig del av en katts liv på grund av deras noggranna slickande. Det naturliga resultatet av allt slickande är en mage full av päls. Katter löser detta problem genom att hosta upp hårbollar. Äckligt? Ja. Nödvändigt? Absolut.

Även om hårbollar kan se äckligt ut, är det viktigt att skilja på när din katt bara hostar upp hårbollar och när den faktiskt är sjuk. När en katt hostar upp hårbollar kan det låta som att den har kramp eller kväljningar tills den lyckas kräka upp hårbollen. När hårbollen väl är upphostad (och troligen på ditt golv eller soffa) kommer kattens mage att vara tom och den kommer vara nöjd. Vårt bästa råd om det är obehagligt att se på, är att bara titta bort och sedan städa upp röran när du kan.

Äta gräs: naturens botemedel

Det finns en utveckling av beteenden som är konsekvenser av att katter tvättar eller slickar sig själva. Först själva slickandet, sedan hårbollarna och till sist gräsätande. Men inte alltid i den ordningen. Ibland när katter inte kan få upp hårbollarna som samlats i magen, försöker de äta gräs för att hjälpa processen på traven. Den exakta anledningen till varför gräs är det föredragna valet är oklar, men gräs hjälper troligen till med matsmältningen eller fungerar som ett naturligt laxermedel.

Så hur kan du hjälpa din katt att ägna sig åt detta gröna beteende? Om du har en innekatt är det värt att odla gräs från frö för att ha i ditt hem. Många djuraffärer säljer kattgräs för detta ändamål, för att undvika att din katt äter dina krukväxter. Du kan också skaffa Omlets säkra kattgård för utomhusbruk för att ge din katt möjlighet att äta färskt gräs medan de är i en trygg och säker miljö.

Omlet och din katt

På Omlet är vi medvetna om de unika och fascinerande beteendena hos våra katter. Katter är inte bara husdjur; de är individer med unika personligheter och beteenden som gör dem verkligt speciella. Vi förstår detta och designar våra produkter på ett genialiskt sätt och skräddarsyr dem för att tillgodose alla behov din katt har. Från mysiga kattsängar till anpassningsbara klösträd och katträd, Omlets produkter är mer än bara tillbehör – de är en bro som för dig och din katt närmare varandra. Omfamna den fantastiska kattvärlden med Omlet, där varje produkt är ett bevis på vårt engagemang för att skapa en miljö som hyllar din älskade katts unika karaktär och främjar en fantastisk relation mellan er.

En kvinna leker med sina katter i katträdet Freestyle från Omlet

Katträdet Freestyle från Omlet låter katter få utlopp för sina naturliga instinkter att klättra och klösa.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än