Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du badar din katt

Katter kan leva ett helt liv utan att behöva bada. De tenderar att hålla sig själva rena genom sin grundliga tvättning. Detta i kombination med pälsvård gör att du kanske aldrig behöver bada din katt, något de flesta allra helst vill undvika.


”En
Katter är kända för att hålla sig själv väldigt rena, och de behöver väldigt sällan badas

Vissa katter kan dock inte rengöra sig själva, och vissa kattraser måste badas regelbundet. När du bestämt dig för att din katt behöver ett bad finns det några saker du kan försöka med för att göra upplevelsen så trevlig som möjligt.


”En
En svartvit perser i ett varmt bubbelbad

Hur du badar din katt, steg för steg

 1. Ta med din katt till badrummet och stäng dörren så att hen inte kan rymma.

 2. Lägg en handduk eller en plastmatta i vasken eller karet du ska använda.

 3. Lägg några leksaker i det tomma karet och lek med din katt tills du känner att hen börjar bli trött.

 4. Lyft ut katten får karet och låt hen utforska badrummet medan du häller upp lite varmt vatten i karet (inte för varmt, och inte djupare än 10cm).

 5. Ställ din katt i badet och stötta henne försiktigt. Prata med hen med en lugnande röst och försök att inte hålla hen för hårt. Om din katt får panik, lyft lugnt upp hen och gosa en stund tills hen lugnat ner sig, och försök en annan dag.

 6. Om din katt verkar okej med badet kan du börja tvätta hen. Använd vatten först, och när hen vant sig vid det kan du använda speciellt kattschampo. Se till att du noga läser instruktionerna på flaskan, men vanligtvis är det bara att massera in schampot i pälsen och sen skölja av det.

 7. ”En
  Vissa katter tycker det är superskönt att få ett bad

 8. När din katt är ren och fin kan du lyfta upp hen och använda några varma handdukar för att få bort det mesta av vattnet från pälsen.

 9. Vissa katter kan torkas med hårtork, men många tycker det är superläskigt. Se om din katt blir rädd av ljudet från hårtorken. Om hen inte verkar gilla det, strunta i det. Se istället till att hen har en varm plats att sitta på (nära ett element eller en brasa) för att torka. Om hen verkar okej med hårtorken kan du försiktigt blåsa hen torr, men se till att luften inte är för varm eftersom det lätt kan bränna kattens hud.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än