Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du klipper din katts klor

Dags att skapa en egen skönhetssalong hemma och skämma bort din katt. Om din katt är väldigt aktiv och tillbringar större delen av sin tid utomhus kommer du kanske aldrig behöva klippa klorna. Detta eftersom klorna naturligt kommer slipas ner av klättring och att gå på ojämna ytor.


”En
En vacker Scottish straight får sina klor klippta

Den bästa tiden att börja klippa en katts klor är när hen fortfarande är kattunge. Då är hen mottaglig för nya saker och kommer acceptera att du håller i tassarna.

Innan du funderar på att ta fram kloklipparen och börja klippa måste du vänja din katt vid att någon tar i tassarna. Det bästa rådet vi har att ge här är att låta det ta tid, du vill inte att katten blir irriterad och ännu mindre benägen att låta dig klippa klorna.


Här är några steg du kan ta för att öka chansen att din katt låter dig klippa hens klor:

  1. Börja bara processen när din katt är avslappnad och du har godisbitar nära till hands.

  2. Använd godisbitar genom alla dessa steg för att belöna din katt.

  3. Börja med att klappa kattens ben och låt tassen glida genom dina fingrar.

  4. Fortsätt sen med att röra vid tassarna, en efter en, med dina fingrar.

  5. Rör leden i kattens tår som kontrollerar klorna.

  6. Tryck försiktigt på leden för att få fram klon.

  7. Använd speciella kloklippare så att du kan klippa av toppen på klon. Gör bara ett par åt gången, annars kan din katt bli irriterad, så att du måste börja om från början nästa gång.

”En
Det är viktigt att katten är van vid att någon tar i deras tassar innan du börjar klippa klorna

Viktigt tips

Var försiktig så att du inte klipper för långt ner på klon. Mitt i klon finns ett rosa område med blodkärl och nerver, och om du kommer åt det kan det göra ont för katten, ungefär som om du skulle klippa dina naglar lite för nära fingret.


”En
Försök att klippa lite i taget så att du inte går för långt

För vissa katter kan det ta dagar, veckor, månader, till och med år, innan de är okej med att någon klipper deras klor, och vissa kommer aldrig låta dig komma nära. Om du känner att klorna är för långa kan du alltid ta med katten till veterinären för att få det gjort.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än