Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bör jag skaffa hund om jag jobbar hela dagarna?

Hundar är väldigt sällskapliga djur, och när de lämnas ensamma under långa perioder kan de bli uttråkade och bekymrade. Men vi är många som jobbar heltid och ändå har hund, så du kanske är nyfiken på hur man hanterar denna balansgång. Att uppleva glädjen med att äga hund är möjligt om du arbetar heltid, men bara om du kan göra lämpliga anpassningar. Så hur kan du skaffa hund om du jobbar hela dagarna?

Hur kan du ha hund om du jobbar hela dagarna?

Ta med hunden till jobbet

Ett sätt att ta sig runt problemet är att ta din hund till jobbet! Detta är naturligtvis inte alltid möjligt, beroende på vad för jobb du har och om din arbetsplats är hundvänlig. Om du tror att det kan vara möjligt, prata med din arbetsgivare för att se hur detta kan fungera. Glöm inte att alla på arbetsplatsen också måste vara med på det, så var beredd att prata med dina kollegor om din plan.

Om du lyckas övertala din chef och kollegor att låta dig ta med hunden till kontoret, glöm inte hundens kontorssaker. Deras hundbur hjälper till att skapa ett mysigt utrymme om din hund börjar känna sig överväldigad i sin nya miljö. En supermjuk hundfilt och hundgodsaker bör också finnas på din lista. Läs vår blogg om att ta med hunden till jobbet för att få mer råd.

Kom hem på lunchrasten

Om du bor tillräckligt nära din arbetsplats kan du göra det till en prioritet att komma hem för att spendera lite extra tid med hunden. Under denna rast är det idealiskt om du kan ge dig ut på en hundpromenad men om du har ont om tid, tillbringa tiden med att leka tillsammans och låt din hund gå på toa. På så sätt kommer de att kunna bränna av lite energi och du kan njuta av din lunchrast med din hund.

Hundvakt och hunddagis

Hundvakter och hunddagis är lättillgängliga men kostar extra. Om du har vänner eller familjemedlemmar i närheten kan detta vara mycket billigare, men i slutändan är det viktigt att inte glömma att din hund är ditt ansvar. Dessutom måste du också tänka på att om du är borta och arbetar så mycket att din hund tillbringar varje dag hemifrån, har du verkligen tid att bygga ett band med den?

Hundar med lägre underhållsbehov

Oavsett ras är hundar ett långsiktigt engagemang som kräver engagerade ägare som kan uppfylla deras behov. En del hundraser är mer benägna än andra att drabbaas av separationsångest , vilket betyder att de kanske inte ens kan lämnas under korta stunder.

Hundraser som Border Collie, Schäfer och Vizsla är bara några raser som är mer benägna att uppleva separationsångest. Det kan vara värt besväret att undersöka mer självständiga hundraser som Chow Chow och Basset om du vet att du kommer behöva lämna din hund själv under längre perioder.

Hundar kan också kräva mindre underhåll på grund av att de inte behöver så mycket motion. Lugna hundraser är mindre benägna att vara destruktiva i hemmet när de lämnas ensamma. Hundraser med hög energi som Siberian Husky och Australian Shepherd kan också ha svårt för att vara själva på dagarna.

Alternativ till hundägande

Det går inte att förneka att det är möjligt att ha en hund även om du har en hektisk livsstil, men det kräver kompromisser. Om du inte vill eller kan kompromissa, kan det vara en bättre idé att välja ett annat alternativ. Även om inget helt kan jämföras med kärleken till människans bästa vän, finns det fortfarande sätt att njuta av en hund:

Bli hundvakt åt någon annans hund

Har du en vän eller familjemedlem som behöver någon som kan titta till deras hund när de inte är hemma? Att passa en annans hund är jättekul och det betyder att du kommer att få uppleva att vara runt ditt favorithusdjur men utan allt ansvar som kommer med att ha en egen hund. Om du inte personligen känner någon som har hund, kan du hitta olika annonser på internet där privatpersoner söker hundvakter i ditt område.

Volontärjobba på ett hundhem

Hundhem brukar mer än gärna välkomna nya volontärer. Hundarna och personalen kommer att uppskatta din hjälp, samtidigt som du kan njuta av att spendera tid med dina nya lurviga vänner. Glöm inte att kolla med ditt lokala hundhem om de också behöver donationer. Många tar ofta emot hundfiltar och hundsängar för hundar som behöver det.

Skaffa ett annat husdjur

Alla husdjur innebär ansvar, men vissa kräver mycket mindre skötsel dygnet runt än vad hundar gör. Höns till exempel är fantastiska husdjur att ha om du är borta på dagarna. Precis som med alla andra husdjur kräver höns mental och fysisk stimulans, men de kan lämnas ensamma i en dag eller två om det behövs. Nyfiken på hur det är att ha höns? Läs vår guide om att skaffa höns för nybörjare för att ta reda på mer.

Omlet och din hund

På Omlet förstår vi oss på husdjur och husdjursägande. Vi förstår glädjen med hundägande samtidigt som vi förstår verkligheten med en hektisk livsstil. Att ha hund och arbeta heltid kan vara möjligt med lite hjälp från vänner och familjer, hundvakter och våra ledande hundprodukter som Omlets hundsängar, hundburar och hundfiltar. Snart kan du vara på väg att skapa en underbar förbindelse med en fyrbent lurvig vän.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än