Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hundar och små barn

Många blivande föräldrar tycker det är bra träning att ha hund för att förbereda sig på att få barn. Både hundar och barn kräver uppmärksamhet och behöver uppfostras, båda kommer att försöka komma in i din säng på natten om du inte tränar dem på annat sätt, och båda kommer att tvinga dig att anpassa ditt liv efter deras grundläggande behov. Men det kan vara en utmaning att klara av att ta hand om båda samtidigt. Hundar och små barn kan funka, om du tar följande steg för att förbereda din hund inför din bebis ankomst.

Ett litet barn och en tax med Omlets Topology hundsäng

Hundar och små barn: så får du det att fungera

En vältränad hund kommer att lära sig att acceptera en ny bebis som en del av hushållet och kommer att förstå hur viktig den är för dig. Men problemet för oss människor kan vara brist på tid och fel prioriteringar. En bebis kan ta upp all din tid, vilket gör att hunden känner sig förvirrad och övergiven. Vad händer med hunden då, och vem kommer att vara där för att se till att den får motion och känner sig älskad och sysselsatt? Det här är frågor du behöver ställa om du funderar på att skaffa en hund i en tid i livet då barn också kan komma att bli aktuellt.

Om barnet kommer in i ditt liv före hunden, kan en ny hund lära barnet värdefulla saker, som vikten av att ta hand om andra och vänskap. Men hundar och små barn ska aldrig lämnas ensamma ihop, oavsett vem som kom först.

Så lär du din hund att bete sig runt barn

Hundar och barn kan utveckla ett starkt band, och hunden blir ofta barnets bästa vän och beskyddare.

För att presentera din hund och din bebis för varandra, börja processen genom att låta din hund sniffa en bit av bebisens kläder. Detta bör göras innan du låter dem träffas ansikte mot ansikte. Håll kläderna på avstånd från hundens nos till att börja med. När den efter flera dagar får se barnet kommer hunden att känna igen lukten den har vant sig vid.

Återigen ska du aldrig lämna ditt barn ensam med din hund, även om du känner att den är den mest pålitliga hunden i världen.

Alla hundar behöver tränas innan de introduceras för barn. Om du planerar att skaffa en hund innan du skaffar barn, så är vissa hundraser kända för att passa bättre hos barnfamiljer. Det är bäst att undersöka hundraser i förväg så att du kan välja en som är kompatibel med din familj, ditt hem och din livsstil - särskilt om det är första gången du skaffar hund. Att läsa på om hundrasen du väljer kommer också att hjälpa dig att förstå din nya hunds egenskaper och beteenden, så att du kan träna den därefter.

Hundar och små barn: 5 saker att tänka på

1. Barn kan tycka att det är roligt att reta upp en hund. Om de provocerar din hund flera gånger kommer den så småningom att bli arg och kan då bita ditt barn, så säg till ditt barn att sluta med detta beteende så fort du märker det.

2. Barn som är rädda för hundar kan ibland fly från hunden eller skrika. Det är en bra idé att lära dina barn att hålla sig lugna runt hunden, annars kan du upptäcka att den här typen av beteende kommer att provocera fram lekslagsmål eller aggression hos en hund.

3. Hundar vill ofta ha sina hundleksaker (mat eller tuggben) för sig själva. Lär din hund att de inte ska visa aggressivitet när någon närmar sig dem, men lär också dina barn att inte försöka ta en hundleksak, mat etc, som hunden är uppslukad av för stunden.

4. Barn kan ibland bli lite för lekfulla med hundar och kan dra i pälsen, öronen eller svansen. Om detta händer finns det alltid en chans att din hund kan bita i försvar. Lär dina barn att detta beteende är oacceptabelt.

5. En del hundraser är särskilt bra med barn. Till exempel så är hundar med ett lugnare temperament som Labrador Retriever det perfekta valet för en familj med små barn. Men rasbeskrivningar säger inte allt, eftersom alla hundar har individuella personligheter.

Skapa en säker plats för din hund

Din hund ska alltid ha sin egen fristad att dra sig tillbaka till när den behöver vila. Detta kommer att vara viktigt för dem när barnet väl kommer och börjar krypa. Att burträna din hund är ett bra sätt att ge den en lugn och säker plats där den kan vila och känna sig säker på att deras utrymme inte kommer att invaderas av någon annan.

En hundbur från Omlet är designad för att ge den komfort och trygghet som din hund längtar efter. Vår lyxiga hundsäng Topology passar perfekt i buren och kommer att ge den ultimata komforten för din hund när den behöver en paus från ditt barn. Du bör lära ditt barn att inte störa ditt husdjur när den är inne i sin hundbur, för att förhindra att de plötsligt går fram till hunden.

Omlet och din hund

Det är viktigt att träna din hund att vara bekväm runt spädbarn och barn, så att de kan skapa ett band till varandra som är lika stark som ditt band är till din hund. På Omlet är det vårt uppdrag att fira och vårda dessa relationer med hjälp av produkterna vi skapar. Från hundburar och hundsängar, till en rad viktiga hundprodukter, vi tillverkar våra produkter för att vara lika mysiga och njutbara för din hund som ditt band är till dem.

En hundlåda skapar en säker och lugn plats för din hund, bort från hemmets liv och rörelse

En hundbur skapar en säker och lugn plats för din hund, bort från hemmets liv och rörelse

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än