Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Beteende kring speglar

En spegel kommer flytta sig och putta din undulat på näbben när hen pickar på den, vilket kommer få hen att tro att hen har en livlig (om än väldigt tyst) vän. Om du bara har en undulat kan en spegel vara en använda i krissituationer då du inte kan vara där för din fågel.

Det är dock, och vi kan inte betona detta nog, alltid bäst att ha fler än en fågel, vare sig du har en spegel eller inte. Ingenting kan ersätta en riktig undulatvän. Så fort det finns två eller fler undulater i buren är spegeln vanligtvis inte ett problem, den får det bara att verka som att det är fler fåglar där, och det är bra.


blå undulat tittar i spegeln
Kärlek vid första ögonblicket - undulater kan bli väldigt fästa vid sin egen spegelbild

Om du har flera fåglar i buren kommer den i spegeln inte få särskilt mycket uppmärksamhet (såvida du inte har en väldigt blyg undulat som föredrar den tysta spegelvännen). Om du bara har en undulat kommer spegelbilden bli det främsta sällskapet. Din undulat kommer prata med den, picka med näbben mot den, attackera den när hen är arg, och ibland försöka mata den med uppstötta frön. Om undulatens fjädrar på huvudet är höjda och han pickar på spegeln med näbben försöker han flörta.

Undulater som attackerar spegeln

En undulat går ofta igenom flera olika sinnesstämningar under en dag. Ibland kommer hen vilka bråka och och putta runt sina kamrater lite. En ensam fågel kommer tvingas ta ut dessa känslor på sina leksaker, och speglar tenderar att ta mest stryk. Det är normalt, att vara irriterad är en del av undulaters liv. Men om du känner att hen tillbringar mer tid än vad hen borde med att attackera sin egen spegelbild är det ett starkt tecken på att hen behöver en vän. Aggressionen du ser beror på frustration, och ett starkt behov av mer socialt umgänge.

Om en hanfågel i ett avelspar konstant irriteras av den vackra, tysta rivalen i spegel, d.v.s. tillbringar mer tid med att bråka med sin spegelbild än att uppvakta sin partner, bör du ta bort den.

Undulater som matar spegeln

En undulat som börjar stöta upp frön och ger till sin spegelbild har kommit långt i parningsritualen. Han tror att reflektionen är hans partner, och han försöker mata henne. Om det händer en eller två gånger är det ingenting att oroa sig över, men om det händer ofta är det ett tecken på att din undulat behöver sällskap.

Om din undulat kommer in i vanan att kräkas upp frön till sin spegelkompis är det bäst att ta bort spegeln från buren. Det kan verka elakt, men om detta händer ofta kan din fågels hals blir irriterad. När spegelkompisen inte tar emot fröna han stött upp kommer han svälja dem igen, och eftersom blandningen innehåller magsyra kommer det irritera undulatens hals, tunga och kräva.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än