Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sittpinnar

Undulater behöver sittpinnar att sova, sjunga, leka, vila och umgås på. De älskar att flaxa runt eller klättra från en sittpinne till en annan, och kommer tillbringa större delen av dagen med sin fyra tår runt en pinne. Så det är viktigt att ge dem bra sådana, precis som du förmodligen väljer de bästa stolarna och sofforna när du ska köpa möbler.

Du bör ha åtminstone två sittpinnar, även i en liten bur, och de ska sitta på olika nivåer, så att din undulat kan få så mycket variation som möjligt.

Storlek på sittpinnar

Om du har en bur som är stor nog, ha flera pinnar i olika storlekar. Så länge det finns tillräckligt med plats för undulaten att sitta bekvämt är pinnen användbar. Du kan köpa specialdesignade för din bur, men det bästa är enkla, tunna grenar. De kan anpassas för storlek och stickas in genom gallret på buren, ombytligt och gratis!

Olika sorters sittpinnar

Det är bäst att undvika en slät och rund sittpinne. Ge dina undulaters fötter någonting intressant att känna på, en gjord av flätade kvistar är ett alternativ, eller någonting annat ojämnt. Fågeln kommer älska att tugga på träet, och den ojämna ytan är bra för att kunna greppa. Djuraffärer har plastpinnar i intressanta former, och de är absolut bättre än raka, släta pinnar, men inte lika bra som en gren du hittar i trädgården.

Tre unga undulater sitter på en pinne
Tre unga undulater provar en naturlig sittpinne

Innan du hänger upp en pinne eller gren i buren är det bra att först tvätta av den, och det gäller för allting som sätts upp i buren. Använd inget starkt rengöringsmedel, vatten och en borste räcker. Vissa ägare väljer att tvätta sina pinnar i en väldigt utspädd lösning med klorin (100ml klorin i 2l vatten). Om du gör det, se till att skölja av pinnen noggrant efteråt. Att hälla kokande vatten över pinnen kommer döda alla mikrober, för att vara på säkra sidan. Se till att sittpinnen är helt torr innan du hänger upp den i buren. Om du inte har tillgång till direkt solljus kan du lägga in den i ugnen i 20 minuter på 90 grader. Det kommer också ta död på allting levande som kan finnas i eller på träet. Se bara till att den är sval när den sätts i buren!

Efter ett tag måste du byta ut sittpinnarna (vanligtvis eftersom undulaterna tuggar sig igenom dem). När du lägger in en ny, bli inte orolig om undulaterna verkar lite oroliga till att börja med. De vill gärna att saker ändras, men det kan ta en stund innan de vänjer sig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än