Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Recept på undulatmat

Det finns lika många recept som det finns undulatägare. Från listan på säker undulatmat du kan hitta i den här handboken kan du se att undulater är allätare. Tricket här är att lära sig några baser för recept att utgå från. Det är som med pizza: du behöver inte en lång bok med pizzarecept, när du lärt dig om deg, ost och tomatsås är resten ganska självklart.


en blå och en grön undulat
Olika undulater tycker om olika saker

Om du vill kombinera ingredienser till sallader, spett, kakor eller någonting annat du tror att din undulat skulle tycka om finns det hundratals recept att hitta på nätet. I slutändan handlar det dock om fem enkla recept som kan varieras i oändlighet:

  • Sallader - En kombination av våta saker (frukt och grönsaker), groddar och frön. Servera i en skål eller automat.
  • Bröd - Det finns inga fördelar med att ge maten i formen av en limpa, men om du tycker om att baka till dina fåglar är det klart att du ska göra det! Ekologiskt vete- eller majsmjöl blandat med frön, nötter och lite bakpulver som binds ihop med vatten utgör basen för alla recept.
  • Kakor - Som med bröd, fast utan bakpulver.
  • Godis - Oftast torra frön i kombination med äggvita.
  • Proteinblandningar - Detta kan ges till undulater som ruvar, eller som ruggar eller på något annat sätt är under stress (en tur till veterinären, flytta in i en ny bur eller voljär etc.). Kokt ägg tillsammans med frön och hackade grönsaker är det enkla sättet att beskriva receptet. Pulvriserade undulatpellets ger extra vitaminer och mineraler. Om du inte har några fåglar som ruvar eller ruggar i din bur bör du bara ge denna blandning en gång i veckan som mest.

Det är bäst att undvika kladdiga rätter som soppor och gröt, och de är inte med på vår lista. Undulater tycker inte om att smutsa ner sina näbbar, så det är ingen idé att göra dem oroliga med allt för blöt mat. Givetvis finns det massvis med recept att hitta, men vårt råd är att hålla dig borta från dem.

Den viktigaste regeln när det kommer till att laga nyttiga rätter till dina undulater är att undvika de saker som finns på vår lista över dålig undulatmat. Många recept man hittar på nätet innehåller ingredienser som kan vara farliga för undulater, så var försiktig.

Använd de följande recepten som mallar. Lägg till och ta bort hur du vill, utifrån vår lista över undulatmat.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än