Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Undulater i hemmet

Om de får tillräckligt med plats i ditt hem kommer undulater snabbt komma på plats. Precis som med andra nyinflyttade finns det dock grannar att tänka på. Andra husdjur kan bli intresserade av fågelarna, och det är inte säker att de alla är vänligt inställda. Det samma gäller för små barn som kanske umgås med dina fåglar.

Den viktigaste regeln är att alltid se till att dina undulater är säkra. Buren måste vara utom räckhåll (i bästa fall, med vissa katter finns det dock ingenting som är helt utom räckhåll) och säkert från nyfikna fingrar och tassar. Att gömma buren från andra husdjur är inte en bra idé eftersom de kommer känna av andra djur genom lukt och hörsel, och kommer försöka hitta de mystiska varelserna så fort de får möjlighet.


boy taming a budgie
När hen litar på dig kommer undulaten snabbt bli tam

Undulater ensamma hemma

Om du inte fyller på din undulats mat och vatten en dag kommer hen inte svälta och dö. På samma sätt kommer en undulat som lämnas ensam i hemmet ett dygn överleva. Troligtvis kommer inte ens en ensam helg inte orsaka allt för mycket problem.

Att lämna undulaten längre än en dag är dock lite för länge, och du bör inte ta risken. Det främsta problemet är mat och vatten. En ensam undulat eller ett par kan förmodligen klara sig på torra frön i 48 timmar, beroende på hur du har det ordnat i din bur. En fröautomat fyller på mat allt eftersom undulaterna äter, men det finns en risk att den blir blockerad av fukt. Vattnet kan också bli smutsigt av spillning och fjädrar. Om du har flera fåglar i en voljär eller större bur, vet du faktiskt hur mycket de äter? Du har förmodligen lagt ut färska grönsaker och frukt varje dag, och fyllt på mat- och vattenstationer, men du vet kanske inte om de har tillräckligt med mat för att klara sig själva i 48 timmar.

Det finns andra anledningar att fåglar inomhus inte bör lämnas ensamma. De är kanske vana vid att du täcker över buren på natten, eller att du öppnar och stänger gardinerna för att definiera deras sovtider. Och en ensam undulat kommer vara i behov av sällskap efter bara några timmar.

Undulater och semester

Om du är borta längre än en dag måste du se till att någon kommer och matar fåglarna. Det kan vara en familjemedlem, vän eller granne, eller någon som kan ha fåglarna hemma hos sig medan du är på semester.

Om du bara har en undulat bör du se till att hen får komma hem till någon annan under semester, eftersom hen annars kommer blir allt för ensam i det tomma huset. Det är dock viktigt att platsen dit du ska flytta hen är säker när det kommer till inredning, husdjur, barn etc.

Det är också möjligt att du kan hitta ett pensionat som specialiserar sig på fåglar. Sök på nätet för att se om det finns någonting liknande nära dig.

Kommentarer

Corran, 9 mars 2020

hej! jag har 2 undulater och jag går också i skolan ca 8 timmer varje dag förutom på helgerna, om du ska lämna dom i 8 timmar så kan det vara bra att sätta på en radio så dom inte känner sig helt för ensamma, det brukar jag göra,


Ida, 6 maj 2019

Hej jag vill hemskt gärna skaffa mig 2 undulater men jag går i skolan och är borta ungefär 8 timmar per dag förutom på helgerna dock. Är det dåligt att vara borta så länge? Borde man inte ha fåglar då?