Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tar bort en fästing från en katt

Fästingar är lätta att få bort, du måste bara veta hur du ska göra.

Om du har hittat en fästing på din katt är det bästa du kan göra att ta bort den, så att din katt blir parasitfri. Fästingar ser lite ut som ett födelsemärke eller leverfläck och sitter ofta på kattens huvud eller öron. De väntar i gräs och buskar tills de hittar ett varmblodigt djur, som din katt.


”En
Fästingar är ganska vanliga, så se till att du vet hur du får bort dem

Fästingar kan sprida sjukdomar och infektera dina husdjur, så det är bäst att ta bort dem och döda dem direkt. Lyckligtvis är det lätt att ta bort dem, så du behöver inte åka till veterinären. Här en en guide till hur du får bort fästingar från din katt:

  1. Använd en bomullstuss och vät fästingens kropp med blekmedel eller läkarsprit (eller vodka). Var väldigt försiktig här eftersom du inte vill få för mycket vätska på kattens hud. Detta bör lösa fästingens grepp så att det blir lättare att få bort den.

  2. Greppa tag om fästingen med en pincett, så nära kattens hud som möjligt. Huvudet och munnen sitter oftast nere i huden, och du vill inte att de ska gå av när du drar.

  3. Dra försiktigt ut fästingen, och se till att du inte lämnar kvar huvudet på kattens hud.

  4. Krossa fästingen i en bit papper och kasta den i soptunnan.

  5. Håll koll på din katts hud ett par dagar för att se till att såret inte blivit infekterat.

”En
En närbild på en stor fästing som äter på en katt

Viktigt tips

Om du tror att du inte fått bort hela fästingen eller om du tror att såret blivit infekterat är det viktigt att du tar med katten till veterinären, hen kan behöva få en antibiotikakur.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än