Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Halsband och ID-märkning

Det spelar ingen roll om du har blandras eller katt med stamtavla eller ute- eller innekatt, speciellt inte när det kommer till att se till att din katt kan identifieras. Om din katt försvinner är chansen att ni återförenas otroligt mycket högre om hen är ID-märk och har på sig ett halsband. Det finns massvis med historier på internet om katter som återvänder till sina ägare efter att ha varit försvunna i flera år. En katt, Charles, färdades 210 mil mellan New Mexico och Washington under 8 månader! Charles kunde identifieras tack vare sin ID-märkning, och kunde komma hem till sin ägare. Hur han tog sig över hela landet kommer vi dock aldrig få veta.


En vacker vuxen katt i sin ägares famn
Det är varje kattägares mardröm att bli av med sitt husdjur

Halsband

När det kommer till halsband är det enda som egentligen spelar någon roll att de har ett säkerhetsspänne. Det betyder att det ramlar av om det fastnar på någonting. Omlet har en rad olika katthalsband med säkerhetsspännen.

Informationen du vill ska finnas på halsbandet är dina kontaktuppgifter och information om möjliga hälsoproblem som din katt han ha. Om du vill kan du också inkludera kattens namn på halsbandet.


En bild av en katt med halsband
Se till att dina kontaktuppgifter finns någonstans på kattens halsband

ID-märkning

Tatuering/tångmärkning är det vanligaste identifieringssättet i Sverige. Katten får lugnande medel och sedan görs en liten tatuering med en slumpmässig siffer- och bokstavskombination i vänster öra.

Microchip är annat ett fantastiskt sätt att identifiera husdjur. Om din katt försvinner och hittas av någon annan kan veterinärer, katthem eller till och med polisen scanna kattens chip och få upp din adress och kontaktuppgifter på en databas.


En kan scannas i jakt på microchip
Att ID-märka din katt gör att andra kan hitta dig om din katt försvinner

Alla katter bör ID-märkas, det är en relativt billig sak att göra (ca. 400kr), och kommer inte ramla av eller försvinna.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än