Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du borstar din katts tänder

Även om du har en innekatt och allt hen jagar är leksaksmöss och plastbollar måste hen ändå få sina tänder rengjorda för att hålla dem i toppform. Att borsta tänderna på en katt kan låta som en väldigt dålig idé, men det bör vara en viktig del i hur du tar hand om din katt.


”En
God tandhälsa är lika viktigt för katter som för människor

Om du får din katt som kattunge är det väldigt viktigt att vänja hen vid att få tänderna borstade från en tidig ålder så att det inte blir någonting stressande. Om du har en äldre katt som aldrig fått sina tänder borstade måste du sakta men säkert vänja hen eftersom hen till att börja med inte alls kommer tycka om att du rör hens mun och tänder.


”En
Precis som med kloklippning måste katten vänja sig vid att du rör munnen och tänderna

Borsta din katts tänder redan från början

Introducera tandborstning för din katt redan när hen är väldigt liten så att hen har tid på sig att vänja sig vid det, och försök att alltid göra det till någonting trevligt som din katt ser fram emot.


”En
Belöna din katt under och efter tandborstningen, så att hen vet att hen har varit duktig

Katt-tandkräm och tandborstar

Använd alltid tandborstar och tandkräm avsedd för katter. Katt-tandkräm kommer i massvis med olika smaker, men välj en som du vet att din katt kommer tycka om, som tonfisk eller kyckling. Vissa tandborstar har handtag, och andra passar på ditt finger. Båda fungerar bra, men många tycker det är lättare att använda de som sitter på fingret. Använd aldrig tandkräm avsedd för människor eftersom det kan göra din katt väldigt sjuk.


”En
En rödvit katt ligger ner och gäspar och visar upp sina vackra, rena tänder

Ta det lugnt

Det är bäst att sakta introducera tandborstningen för din katt. Första veckan kan du börja med att visa upp tandborsten och låta katten slicka av tandkrämen. Det gör att hen får känna smaken och känner att hen har kontroll. Om katten inte verkar gilla smaken är det bäst att prova en annan sort.

Du bör också vänja din katt vid att någon rör vid hens läppar och tänder. Lyft försiktigt upp läppen och gnugga lite tandkräm på tänderna med ditt finger.

Upprepa detta dagligen tills du känner att din katt är van vid det. Beroende på katt kan detta ta några dagar, eller betydligt längre tid, så det krävs mycket tålamod från din sida. När din katt vant sig vid tandkrämen och att du rör hens mun kan du börja borsta tänderna. Börja med de stora hörntänderna och borsta fram och tillbaka. I början kommer hen förmodligen inte låta dig borsta så länge, men tids nog kommer du kunna borsta alla tänder i en sittning.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än