Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mellanstora hundraser

Om du letar efter en mellanstor hund har du tur. Det finns nämligen gott om mellanstora hundraser att välja mellan, med varierande temperament, träningsbehov och skötselkrav så att du kan hitta en som passar dig och din familj bäst. Men innan du bestämmer om en medelstor hund är något för dig och vilken ras som skulle passa bäst, läs vår guide för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut.


En mellanstor blandrashund på Omlets bolsterbädd

En mellanstor blandrashund på Omlets bolsterbädd.

Vilken mellanstor hundras är bäst för dig?

En mellanstor hund är en som väger mellan 10 och 26 kg. Det finns ett antal hundar som kategoriseras som mellanstora, med populära raser som Cocker Spaniel, Bullterrier och Dalmatiner för att bara nämna några.

På grund av den stora mängden hundar som klassas som medelstora, är forskning om specifika raser nyckeln till att hitta en hund med rätt temperament för dig. Du kanske väljer en mellanstor hundras baserat på storleken på ditt hem till exempel, men detta räcker inte alltid för att hitta den hund som är mest kompatibel för dig.

Om du funderar på att adoptera en hund, kommer du sannolikt att stöta på hundar som är korsningar eller blandrashundar och som potentiellt har okända gener. Prata med ditt lokala hundstall för att få mer information om vad de tror eller vet att rasen är. Ett hund-DNA-test kan också ge dig en bättre uppfattning om vilka raser din hund är blandad med, om du redan har tagit hem dem. Detta gör att du får en bättre förståelse för eventuell specifik träning eller behov hos din mellanstora adopterade hund.

Mellanstora hundraser och träning

Den allmänna tumregeln när det kommer till hundar är att större hundar behöver mer motion än mindre hundar. Utifrån detta borde medelstora hundraser behöva, ja ... en mellanstor mängd motion ... eller? Tyvärr är det inte riktigt så enkelt, eftersom det stora utbudet av hundar som faller i denna kategori har väldigt olika fysiska och mentala behov av träning.

Som ett exempel så är Border Collie hundar kända som den smartaste hundrasen, och dessa hundar kräver ägare som kan ägna så mycket tid som möjligt åt att hålla dem fysiskt och mentalt stimulerade. En 30-minuters daglig promenad i koppel är långt ifrån tillräckligt för denna ras. Däremot räcker det med kortare, långsammare promenader, följt av slappande på deras mysiga hundsäng för hundar som Engelsk Bulldog och Basset.

Men alla hundar behöver regelbunden motion, även om en del hundar behöver mindre motion än andra. En hund är ett långsiktigt åtagande och man ska inte skaffa hund om man inte vill och kan lägga tid på att se till att deras behov och önskemål tillgodoses. Förutom att gå på promenader, så finns här några förslag på hur du kan hålla din hunds hjärna aktiv när den är inomhus.

Passar mellanstora hundar bra ihop med barn?

Huruvida en hund är bra eller inte med barn beror till stor del på deras temperament, snarare än storlek. Populära mellanstora hundraser som är kända för att passa bra ihop med barn är Beagle, Whippet och Engelsk Springer Spaniel.

Det är också viktigt att poängtera att barn behöver lära sig hur man interagerar säkert med hundar och hur man respekterar dem och oavsett ras eller storlek bör hundar och barn aldrig lämnas utan uppsikt. Att ge din hund en hundbur innebär att de har en egen säker och ombonad plats där de inte blir störda av människor eller andra husdjur.

Storleken hos mellanstora hundar gör att de överlag kan vara bra sällskap för barn. De är inte för stora för att av misstag välta omkull ett barn som leker, och inte så små att de känner sig skrämda av en högljudd tonåring.

Mellanstora hundar med små krav på skötsel

Alla hundar kräver skötsel, oavsett om det är ett bad då och då för att lukta fräscht eller daglig borstning för att hålla deras päls glänsande. Om du letar efter en mellanstor hund som inte kräver mycket skötsel, kan följande raser vara perfekta för dig:

Omlet och din mellanstora hund

Om du bestämmer dig för att en mellanstor hundras är rätt för dig, har Omlet det du behöver för att ge dem den bästa möjliga livsstilen. Från hundburar och snygga matchande hundhalsband och koppel till hundsängar som är fantastiskt bekväma, Omlet expertdesignar och tillverkar produkter som vi vet att du och din fyrbenta vän kommer att älska.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än