Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kräsna undulater

Om allt din undulat någonsin ätit är torra frön är det troligt att hen kommer se på färsk mat och groddar med lite tveksamhet, eller bara ignorera dem. Låt inte detta stoppa dig dock, du kommer kunna vinna över undulaten. Det tar bara lite tid.

Att minska tillgången till frön är en bra teknik. Lägg absolut minsta möjliga mängd i skålen till att börja med, och undersök hur din undulat äter. Ställ in olika färska frukter och grönsaker varje dag, tillsammans med groddar, för att se vad hen provar och verkar tycka om. När du är säker på att din undulat äter av den färska maten kan du minska mängden frön ännu lite mer, så att hen måste äta någonting annat än frön för att bli mätt. Då bör hen ha fått smak på det goda, och kommer sen utan tvekan kombinera färsk och torr mat.

gul undulat ligger ner
Ge inte upp om du har en kräsen undulat!

Ge färsk frukt och grönsaker direkt på morgonen, när undulaten är som hungrigast. Om det inte verkar fungera och din fågel inte allt är intresserad kan du prova att blanda in lite färsk mat i fröblandningen. Det uppmuntrar utforskande, och kommer förhoppningsvis få hen att förstå att den nya maten också är smaskig.

Om du har fler än en undulat kommer det vara ännu lättare. Undulater är svaga för grupptryck, så om en undulat äter den nya maten kommer de andra snabbt hänga på. Erbjud frukt och grönsaker i olika former för att uppmuntra fåglarnas nyfikenhet. Prova stora bitar, små strimlor, eller rivet. Snart kommer du hitta någonting som de älskar. Blöt grönsaker och frukter innan du ställer in dem i buren, undulater tycker nämligen om att gnugga sig mot våta saker, och kommer sen ta sig en smakbit.

Fröblandningen bör fortsätta vara en viktig del av alla fåglars kost. Målet är bara att få en mer varierad kost, vilket är bra både fysiskt och psykiskt. En fågel som bara äter frön kan bli av med sin nyfikenhet och går miste om de sensoriska äventyr som bör vara en del av alla undulaters liv.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än