Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Små hundraser


En Dachshund på Omlets bolsterbädd

En tax på Omlets bolsterbädd.

Till små hundraser hör hundar som väger under 10 kg. Dvärghundar, som väger mellan 2 och 5,5 kg, faller också under kategorin små hundar. Inte alla små hundar är dvärghundar men alla dvärghundar är små hundar. I den här guiden kommer vi att utforska olika små hundraser och om en liten hund är rätt för dig.

Beteende hos små hundraser

Många små hundar tillhör terriergruppen, med hundar som är små till storleken men som har stora personligheter. Andra terrierhundar som också kategoriseras som små hundar är Border terrier, ochWest Highland terrier och varje ras och individuella hund har sina egna distinkta egenskaper. Många terrierhundar är energiska och självständiga hundar.

Men inte alla små hundar är terrierhundar. Ett exempel på detta är Pomeranian, som är en liten och populär hundras som tillhör Spitzgruppen.

Små hundraser och motion

Även om alla hundar behöver dagliga promenader och tid för att leka hemma för att hålla dem fysiskt och mentalt stimulerade, så behöver mindre hundraser generellt sett mindre motion än större hundraser. Men det finns en del raser av små hundar som behöver lika mycket motion som stora och det är till exempel Jack Russell terrier, som behöver mycket motion och promenader.

Är små hundraser bra med barn?

Som med hundar i alla storlekar, kan små hundar vara utmärkta husdjur för barnfamiljer. Men det är viktigt att se till att din hund är tränad i hur den ska bete sig runt barn och även att lära dina barn hur de kan respektera din hunds gränser. Och det är viktigt att aldrig lämna barn och hundar ensamma utan uppsikt.

Lite vildare lekar kan också göra så att din hund börjar nafsa på dig eller andra människor. Detta beteende är helt normalt för hundvalpar, men att en vuxen hund nafsar och försiktigt biter kan ställa till med problem, särskilt när små händer är involverade. En del av de populäraste små hundraserna som Jack Russell terrier och tax är också några av de mest aggressiva, och kan vara otåliga med yngre barn som inte har lärt sig hur man leker med hundar än. Men om man ser tillbaka på vad många små hundar föddes upp för att göra (bekämpa skadedjur), så kan man förstå detta beteende hos hundar.

Vissa små hundraser är bättre med barn än andra. Om du har barn och letar efter en liten hund, så kan en Boston terrier, Cavalier King Charles Spaniel, Bichon Havanais eller Welsh Corgi Pembroke vara perfekt för dig.

Omlet och din lilla hund

Oavsett storlek kommer Omlets utbud av hundprodukter att se till att din hund har allt den behöver för att leva ett bra liv. Och våra lättrengjorda hundsängar, snygga hundburar och hundfiltar håller din soffa fri från päls och smuts, och kommer att göra ditt liv som hundägare ännu enklare.

En liten terrierhund vilar på sin bolsterbädd med Gardenia Porcelain-mönster från Omlet

En liten terrierhund vilar på sin bolsterbädd med Gardenia Porcelain-mönster från Omlet.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än