Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför nafsar min hund på mig?

Om du nyss har skaffat valp undrar du förmodligen 'varför nafsar min hund på mig?'. Hundar använder sina munnar för att utforska världen omkring dem. Det är ett helt naturligt beteende för dem, men behöver tillrättavisas när de är valpar.

4 skäl till att hundar nafsar

Här är 4 skäl till varför din hund nafsar på dig.

  • För att den vill leka
  • Tandsprickning
  • För att visa tillgivenhet
  • För att få uppmärksamhet

Om din hund nafsar på dig är den sannolikt bara lekfull, men detta beteende kan vara frustrerande, eller till och med lite smärtsamt när det görs av vuxna hundar. En hund kan nafsa när den inte har lärt sig att inte bita, och en del hundraser som Golden Retriever, Labrador Retriever, och Beagle kan vilja använda munnen mer än andra på grund av deras gener.


En valp tuggar på Omlets quiltade bäddmadrass till Topology hundsäng.

Hundar som nafsar

Om du har en hund som nafsar, se först till att den är tillräckligt fysiskt och mentalt stimulerad. Du kan sedan avleda detta beteende genom att ge din hund tuggleksaker för att omdirigera tuggandet.

Hur du får din hund att sluta nafsa

För att förhindra att din hund använder munnen kan du använda en tuggpinne eller leksak som ersättning för vad de brukar nafsa på, dvs dig. Du bör också uppmuntra till lek som inte involverar fysisk kontakt med dig eller någon annan (som till exempel dragkamp), och istället till exempel träna apportering (att kasta och hämta en sak) med din hund. Om din hund är benägen att ta din hand i sin mun, vänd ryggen till eller flytta dig bort när den gör det. Vik armarna så att dina händer är undanstoppade för att undvika att din hund blir förvirrad av dina gester.

Hundvård med Omlet

Vi på Omlet är husdjursmänniskor. Och precis som du letar vi alltid efter sätt att komma närmare våra lurviga och fjäderklädda vänner. Välj från vårt omfattande utbud av hundsängar, som är idealiska för hundar som vill utforska med sina munnar, hundburar, kyldynor för hundar, hundfiltar och mer för att hitta produkter som för dig och din hund närmare varandra.

Golden Retriever är en hundras som gillar att använda munnen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än