Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Långhåriga hundraser


En Afghan hund på Omlets bolsterbädd

En Afghan hund på Omlets bolsterbädd.

Med sina vackra lockar utmärker sig långhåriga hundraser i alla folksamlingar. Men detta eleganta utseende har ett pris. Ta reda på om en långhårig hundras är rätt för dig och din familj och hur du sköter om deras päls.

Populära långhåriga hundraser

Det finns ett antal hundraser med långt hår. Några av de mest populära är Afghan, Lhasa Apso, Malteser, Shih Tzu, Yorkshire terrier, Chow Chow, Bichon Havanese och Irländsk Setter för att bara nämna några. Här kan du se vår omfattande guide till olika hundraser.

Ta hand om pälsen på din långhåriga hund

Varje hund har sina egna individuella krav på skötsel, men ägare till långhåriga raser bör vara särskilt uppmärksamma på detta. Och det gäller särskilt för dig som tycker om att gå på långa, leriga hundpromenader!

Du kan hålla koll på pälsen och undvika tovor och trassel med regelbunden borstning, men för en mer detaljerad guide om vilken borste du ska välja och hur du borstar din hund, läs vår Hur du tar hand om din hunds päls guide.

Långhåriga hundraser: vad man ska tänka på

Förutom skötsel finns det några fler saker att tänka på innan du bestämmer dig för om en långhårig hundras är något för dig.

Tvärtemot vad många tror, fäller långhåriga hundar inte nödvändigtvis mer päls än korthåriga hundar. Om mängden päls som hunden fäller är viktigt för dig när du väljer hund bör du titta på enskilda raser, eftersom även de med kortare päls, som t.ex. Jack Rusell terrier, kan fälla mycket päls.

En sak att tänka på innan du skaffar en långhårig hundras är vilket klimat du har där du bor. Dessa hundar kan lätt bli för varma, så de är inte det bästa valet om du bor i ett varmt klimat. Om du gör det är det viktigt att se till att din hund kan hålla sig sval och bekväm hela tiden.

En välvårdad päls hjälper till att reglera din hunds temperatur. Att hålla den sval handlar till stor del om att den har bra luftcirkulation på huden och att klippa pälsen på din hund kan också hjälpa. Men raka aldrig din hund helt, eftersom det kan orsaka problem som t.ex hundsolbränna och klåda. När vädret blir riktigt varmt är det bäst att hålla långhåriga raser inne och se till att deras hundskålar fylls på med vatten kontinuerligt. Du kan också ge dem en kyldyna för hundar.

Omlet och din långhåriga hund

Vilken pälstyp din hund än har så har Omlet produkterna som hjälper dig att ta hand om dem. Från vårt sortiment av lättrengjorda hundsängar till kyldynor för hundar och hundburar, våra geniala och unika produkter har skapats för att hjälpa till att stärka den underbara relationen mellan dig och ditt husdjur.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än