Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Jättestora hundraser


Två irländska varghundar är utomhus

Två jättestora men snälla irländska varghundar.

Trots sin större storlek är de jättestora hundraserna ofta ganska avvaktande, och något som kan vara lite förvånande är att de ofta inte behöver lika mycket motion som några av de stora eller mellanstora hundraserna. Men däremot kan de vara rätt dyra i drift och har den kortaste livslängden jämfört med mindre hundar. I den här guiden tittar vi närmare på allt du behöver veta om jättestora hundraser så att du vet om en av de här hundarna är rätt för dig.

Är en jättestor hund rätt för dig?

Det finns så mycket att tycka om med jättestora hundraser och att ha en i familjen kan ha många fördelar och vara väldigt givande. De är fantastiska tillsammans med barn och brukar vara väldigt snälla, tillgivna och lojala mot sina ägare.

Men om du funderar på att skaffa en hund från en jättestor hundras är det viktigt att du bor tillräckligt stort eftersom de här hundarna såklart tar upp mer plats än genomsnittet, även om alla hundar såklart behöver bo tillräckligt stort för att kunna röra på sig och leka utan problem. Det är också viktigt att de här hundarna inte får för mycket motion när de är valpar eftersom det kan leda till problem med ben och leder när de blir äldre. Om hunden får för mycket motion kan det leda till korsbandsskador, som skador på det främre korsbandet, ledsjukdomar och andra problem, vilket i sin tur kan leda till ledsjukdomar som artrit eller artros när hunden blir äldre.

Vad räknas som en jättestor hundras?

Hundraser där hunden väger över 40kg när den är fullvuxen brukar räknas som en jättestor hundras och de brukar ha en mankhöjd på minst 65cm, med endast ett fåtal undantag. En tibetansk mastiff kan till exempel väga upp till 80kg och ha en mankhöjd på 60-65cm. Och en Mastino napoletano har vanligtvis en mankhöjd på mellan 65cm och 79cm även om tikar brukar vara aningen mindre med en mankhöjd på 61-74cm.

De mest populära hundraserna som räknas som jättestora inkluderar anatolisk herdehund, den ryska varghunden borzoi, pyrenéerhund, grand danois, irländsk varghund, newfoundland, skotsk hjorthund och tibetansk mastiff.

Hur är jättestora hundraser med barn?

Låt dig inte luras av storleken på hundar som tillhör en hundras som räknas som jättestor. De här hundarna är vädligt snälla och försiktiga av naturen och de brukar passa väldigt bra i familjer med barn, så länge de har fått all relevant träning och blivit socialiserada så att de är vana vid många olika situationer.

Men även om de här jättestora hundraserna är kända för att passa bra tillsammans med barn så bör hundar aldrig lämnas ensamma med barn, oavsett hur stora de är eller vilken ras hunden är. Även om de här hundarna är snälla jättar så kan hundens storlek betyda att små barn kan knuffas omkull och skada sig utan att hunden menade något illa. Det är också viktigt att lära barn hur man beter sig runt hundar och att man alltid ska visa hunden respekt för att undvika att det inträffar några olyckor.

Innan du bestämmer dig för vilken hundras som passar bäst för dig och din familj, är det bäst att göra research så att du kan vara säker på att hunden du väljer kommer att passa in i din familj, något som är extra viktigt om det är familjens första hund. Alla hundraser har sina egna unika egenskaper och beteenden som du behöver vara medveten om innan hunden flyttar in och spenderar tid med dina barn.

Omlet och din hund

Oavsett hur stor din hund är, har vi allt du behöver för att din fyrbenta vän ska kunna leva ett bekvämt liv. Vi har allt från roliga och interaktiva hundleksaker, till snygga hundkoppel och lyxiga hundfiltar. Omlets innovativa produkter har designats för att både du och din hund ska vara nöjda och glada.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än