Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Undulatgodis

Saker som tillagat kött och pasta räknas som godis, men här pratar vi om godis som sådant som du vanligtvis ser i djuraffären. Fröbjällror och bars. Receptet nedanför är en grund för hur du själv kan göra godis åt dina undulater.


undulatgodis
Undulatgodis

Fröbjällra

Djuraffärer säljer ofta färdiggjorda fröbjällror, och så länge du ser till att ingredienserna är okej för dina undulater går det superbra. Att göra dem själv är dock väldigt roligt. Det följande receptet kan också sättas på pinnar, eller hällas på bakplåtspapper och rullas till bars eller rullar. Du kan variera fröblandnigen hur du vill, så länge du håller dig till saker som är bra för dina fåglar.

  • 150g fågelfrön (lämpliga för undulater)
  • 2 äggvitor
  • Rapsolja
  • Bakplåtspapper
  • Små terracottakrukor
  • 20cm snöre

Vispa äggvitorna tills de är fluffiga. Blanda i fröna. Häll lite olja på pappret och sätt på insidan av krukorna. Fyll krukorna med fröblandningen. Tryck i båda ändarna av snöret och trä ut dem genom dräneringshålet i botten, så att öglan är inne i blandningen. Baka krukorna i en sval ugn (80-90 grader) i 90 minuter tills frösmeten är fast (kolla första gången efter en timme). Om det är varmare kommer blandningen bli för varm. När den svalnat tar du försiktigt ut bjällran från krukan, och ta bort pappret. Häng från taket i buren genom att knyta ihop ändarna på snöret. Se till att det inte finns några vassa kanter som undulaterna kan skada sig på.


fröbjällra
Fröbjällra till undulater

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än