Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Speglar i buren

Speglar är ofta en av de första sakerna undulatägare skaffar till sina husdjur. Det finns dock olika åsikter om fördelarna med att ha speglar i buren om du bara har en undulat. Även om de absolut ger fågeln nöje, stimulans och social interaktion (d.v.s. din undulat kommer tänka att spegelbilden är en annan fågel), kan det vara lite av en “värst av båda världar”-situation. Om du har fågeln ensam för att tämja hen och ge hen all social interaktion hen behöver kommer spegelvännen gör att det tar längre tid att tämja undulaten, eller få hen att prata. När det kommer till att välja mellan ditt sällskap och den vackra fågeln i spegeln kan det vara så att du blir avvisad.

Undulatspegel"
Undulatspeglar, någonting att reflektera över

Är speglar dåliga för undulater?

Fram till 1990-talet var speglar någonting man var absolut tvungen att ha i en undulatbur. Nu för tiden säger vissa att speglar snarare är psykiskt skadliga för fåglar. I vissa länder, t.ex. i Tyskland där undulater är otroligt populära husdjur, uppmuntrar man aktivt ägare att inte ha dem, eftersom man tänker att den ensamma fågelns försök att socialisera med en vän som inte svarar kommer göra hen galen.

Många menar dock att detta är att överdriva undulatens intelligens. De är fantastiska varelser, men de förstår absolut inte att spegelbilden inte är en annan fågel. Det är dock upp till dig att känna om du tycker det är en bra idé eller inte. Vi skulle dock säga att om du sätter upp speglar för att förse din ensamma undulat med artificiellt sällskap kan det vara en bättre idé att skaffa en fågel till istället. När det finns fler än en fågel i buren är speglar vanligtvis inget problem.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än