Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hemmagjorda leksaker för dina undulater

Det är både lätt och roligt att göra egna leksaker till dina undulater som de kommer ha roligt med i timmar. Hemmagjorda leksaker måste också kontrolleras med samma frågor som köpta (“Är den för stor, för vass, en potentiell fälla, eller giftig?”), men när du tänkt igenom det kan du göra allting från en enkel tuggleksak till en hinderbana. Försök tilllverka några av leksakerna här nedanför. Du kan förmodligen hitta varianter på dessa leksaker i en djuraffär, men de är så lätta att göra att det inte finns någon anledningar att lägga pengar på att köpa dem.

Om du använder trä i dina leksaker, se till att först tvätta det med vatten och diskmedel, spola det rent och sen torka det helt. Bakterier växer snabbt i vått trä, och det är någonting du inte vill få in i din fågelbur.

Undulatleksaker att tillverka

  • Kvistbollar – Knyt ihop några små grenar och/eller torrt gräs till en boll. Din undulat kommer älska att ta i sönder ditt hårda arbete, men det är hela poängen. Göm lite hirs i mitten för att få till en piñata-effekt.

Undulat med en boll av grenar
Undulat med en kvistboll - rolig att tillverka, rolig att leka med

  • Hängande torn av balsaträ – Borra hål i bitar av balsaträ och trä igenom en rostfri pinne eller lång bult för att skapa ett gungande torn. Om du använder en spik eller någonting annat vasst måste du se till att den vassa delen går in i träet. Häng högst upp i buren.
  • Stege av träpluggar – Ta en tjock bit trä och borra hål på olika höjder och vinklar som är lika stora som träpluggar. Tryck in pluggarna igenom hålen och fäst på sidan av buren med buntband eller en krok. Om du föredrar någonting lite mer symmetriskt kan du istället tillverka en stege med träpluggarna som stegpinnar.

Undulat på en stege
Upp och ner - en undulat och hennes stege

  • Flyttbar stege – Borra hål genom mitten av träpluggar och små träbitar och trä dem på en tråd eller en bit läder med en stor knut i änden. Häng din skapelse i taket på buren.
  • Kedja av bjällror – Återvinn passande bjällror från gamla leksaker, eller köp några nya rostfria bjällror. Häng dem på rad i buren. Använd inga bjällror eller kedjor som fåglarna kan fastna i.
  • Majsgunga – Trä några träbitar på en tråd med majskolvar mellan.
  • Hängande ringar – Trä en tjock tråd med knutar på genom en bred ring av trä eller plast.
  • Gör en likadan, diametralt motsatt. Du behöver två till, så att varje hål är 90 grader från sin granne. Fäst de fyra ändarna på en bit trä, och fäst en liten bit undulatsäker kedja på mitten av pinnen. Häng i taket på buren för fåglarna att sitta på.
  • Papperslockar – Klipp flera 1cm breda, 10cm långa bitar papper. Använd “lim” du tillverkar av mjöl och vatten, eller äggvita för att fästa dem på en glasspinne. När limmet är helt torrt, skapa lockarna genom att dra dem mellan dina fingrar så att alla lockar är olika långa.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än