Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Världens mest populära husdjursfågel

Det finns fler undulater i världen än alla andra sorters husdjursfåglar. Folk har älskat dem sedan stunden de australienska fåglarna introducerades för europeiska fågelsamlare under 1840-talet. Om det är en sak som drivit dem till denna förstaplats är det deras fantastiska personligheter. De är små, men fulla av karaktär, som att trycka all karisma hos en papegojo in i en kropp som inte är mycket större än en kanariefågel.

Något som är lika viktigt från en ägares synpunkt är att de är relativt enkla att ta hand om. Så länge du tar hand om det mest grundläggande - regelbunden matning, rengöring av buren en gång i veckan och kärleksfull uppmärksamhet till dessa intelligenta, sociala fåglars behov - kommer dina undulater i stort sett ta hand om sig själva.

Undulater är världen mest populära husdjursfågel
Undulater är världen mest populära husdjursfågel

Med det sagt kan du absolut göra det mer komplicerat för dig om du skulle vilja. Många undulatfantaster engagerar sig i uppfödning, tar hand om ungar, specialiserar sig på speciella variationer, ställer ut på utställningar, och bygger utomhusvoljärer. Att ha undulater kan bli en fängslande och givande hobby, och du kommer bli en del av en värld av undulatvänner som gärna kommer dela med sig av tips och råd, både online och när ni träffas.

Om du inte vill gå så långt kan du fortfarande sätta upp utmaningar för både dig själv och din fågel. Att t.ex. lära dem att prata är en rolig aktivitet som inte kräver några extra utgifter, bara tid och tålamod.


Budgie feeding from hand
Handmata en undulat

Undulater kräver inte mycket, men är väldigt intelligenta. Det är en ovanlig kombination, när det kommer till husdjur måste du oftast välja en av de två. De är fulla av liv, och konstant musikaliskt kvittrande (och ett och annat skrik), och de kommer snabbt vara hemmets mittpunkt. Om du tar hand om dem väl och har lite tålamod kommer de snabbt äta från din hand och sitta på din axel på sina äventyr utanför buren.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än