Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bör du skaffa hund?

Det finns inget annat som en hunds villkorslösa kärlek. Oavsett hur dålig din dag har varit, kan en hund få dig på bättre humör med sin upphetsade, viftande svans och stora valpögon. En hund kommer inte att döma dig och allt den vill ha är kärlek, mat och tak över huvudet. Det är lätt att förstå varför miljontals människor över hela världen har en hund som husdjur, men det räcker inte att bara gilla hundar för att skaffa en egen hund. De må vara ditt favorithusdjur, men är en hund verkligen rätt husdjur för dig?

7 saker att tänka på innan du skaffar hund

Hundar är fantastiska husdjur - vi är säkra på att du redan vet det. Men de är också ett långsiktigt engagemang. Att ha detta i åtanke kommer hjälpa dig att bestämma om hundägande är rätt för dig.

1. Har du råd att ha hund?

Kostnaden för att köpa hund varierar beroende på om du bestämmer dig för att köpa en hundvalp från en ansedd uppfödare eller adoptera en äldre hund. Renrasiga hundvalpar är dyrare och en del hundraser som Fransk Bulldog, som är extra benägna att få vissa medicinska åkommor, kan leda till dyra veterinärräkningar i det långa loppet.

Hundar behöver en balanserad och näringsrik kost, som är lämplig för deras ålder och livsstil, så du måste ta hänsyn till detta också. Och om du planerar att åka iväg på semester kan du behöva anlita en hundvakt eller hundpensionat. Kostnaderna varierar beroende på plats, hur länge du kommer att vara borta och boendets faciliteter.

2. Har du tillräckligt med plats hemma?

Att ha en liten bostad utan trädgård behöver definitivt inte betyda att du inte kan ha en hund. Men hundraser med mycket energi behöver ha tillgång till ett inhägnat utrymme utomhus. Se till att undersöka noga i förväg vilken ras som bäst passar din livsstil innan du bestämmer dig för ditt nya lurviga tillskott och kom ihåg att alla hundar måste få motion regelbundet utomhus på promenader.

3. Gillar du att ha ett perfekt hem?

De flesta hundar fäller päls, lämnar leriga tassavtryck efter sig hemma och välkomnar dig hem med blöta pussar. Men låt dig inte avskräckas av lite oreda hemma. Hundraser som t.ex pudlar eller Malteser fäller minimalt med päls och dreglar minimalt också och en Topology hundsäng kan rädda ditt hem från konsekvenserna av leriga hundpromenader. Med avtagbara bäddmadrasser kan du enkelt bli av med lera och smuts för att ge din hund känslan av en nybäddad säng efter en snabb tvätt i tvättmaskinen.

4. Är du borta från hemmet för det mesta?

Om alla i ditt hushåll är hemifrån under hela veckan, är det förmodligen inte det bästa valet av husdjur att ha en hund. Hundvakter är alltid ett alternativ, men du bör fråga dig själv hur mycket tid du faktiskt kommer att kunna lägga på att bygga ett band med ditt husdjur. Om det är en valp du funderar på, måste du också tänka på att den behöver någon som släpper ut den för att gå på toa flera gånger om dagen i början.

En del kontor är väldigt välkomnande när det gäller att ta med hunden till jobbet, så kolla upp om detta kan vara en möjlighet för dig. Vår blogg om saker du bör tänka på om du vill ta med hunden till kontoret hjälper dig att förbereda dig om detta är något du funderar på.

5. Hur är det med resten av ditt hushåll?

Vad tycker de andra i hushållet om att skaffa hund? Oavsett om det är kompisar, familjemedlemmar eller en partner som du delar hem med, kommer det påverka deras liv enormt om du skaffar hund, även om hunden bara är ditt ansvar. En del människor är rädda för hundar och andra kan vara allergiska eller oroliga för högt skällande och oreda. Prata igenom dessa saker ordentligt innan du fattar ditt beslut.

6. Har du andra husdjur?

Om du redan har en hund, katt eller annat husdjur kan den också ha något att säga om att du tar hem en ny hund. Om du redan har en hund är det viktigt att ta hänsyn till deras behov. Kommer den komma överens med en annan hund? Är den äldre? Blir den lätt irriterad? Presentera din befintliga hund för hunden du funderar på att skaffa innan du fattar några slutgiltiga beslut så att du kan se hur det går. Även om de klarar sig bra är det fortfarande viktigt att sätta gränser. En hundbur med en mysig hundsäng kommer se till att båda hundarna har sitt eget separata utrymme när de behöver vila.

Detsamma gäller andra husdjur som katter och höns. Skapa fysiska gränser med en hönsgård eller katthus för användning inomhus till exempel, och låt alltid introduktionerna ske långsamt.

7. Har du spenderat tid med hundar tidigare?

En söt valp är en sak, någon annans hund är en annan. Det är en helt annan sak att ha en egen hund. Det är roligt för det mesta, men det innebär kompromisser. Hundar kan vara krävande och ta upp mycket av din tid och deras temperament och ålder kan också påverka hur mycket av din tid de behöver. Fundera på hur mycket tid och uppmärksamhet du har att ge en hund. Om svaret är oändligt mycket, då är du ett steg närmare att bli den hundägare du alltid drömt om att vara!

Omlet och din hund

Vi på Omlet är hundmänniskor. Vi vet att det inte alltid är lätt att vara husdjursägare, men tack vare våra innovativt designade hundburar, drömhundsängar och andra hundtillbehör, är det mer än värt varje lerigt tassavtryck att ha hund.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än