Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Magpie Ankor

Magpie Historia


Detta är en ankras från Wales, där den en gång i tiden var relativt välkänd på mindre bondgårdar. Den var Oliver Drake och M C Gower-Williams som utvecklade rasen under 1920-talet, och 1941 hade Charles Roscoe ett kapitel om dessa fåglar i sin kända bok "Ducks and Duck Keeping". Rasen erkändes i Storbritannien 1926. Den blev mindre populär under 1950-talet, men tog sig tillbaka med uppsvinget kring ankor under 1980-talet. Till att börja med var man bara intresserad av den svartvita varianten. Rasen exporterades till USA 1936, och erkändes av American Poultry Association 1977, men ses som en ovanlig ras. Utmaningen i att föda upp magpie-ankor är att få jämna markeringar, så om du bestämmer dig för att avla är det värt att läsa på om grundläggande genetik och att ta kontakt med en klubb som specialiserar sig på ankor, så att du kan få hjälp och råd.

Magpie Beteende


Trots svårigheterna med att få fram rätt teckning är ankan i sig lätt att ha att göra med. De lägger gott om ägg, upp till 200 om året, och äggen är mestadels vita men kan ibland bli blå eller gröna. Deras kompakta kroppar gör dem också till bra köttfåglar. De är tama och vänliga, och kan bli bra husdjur, men deras vakenhet och förkärlek till att leta efter mat kan få dem att verka opålitliga. De kan flyga över små hinder, men inte vidare skickligt.

Magpie Varianter


Magpie är en lätt ras, och det finns tre färger: svartvit, blåvit och gråbrun och vit. Vilken färg ankorna än har är det teckningarna som är det viktigaste. Huvudet och nacken ska ha en "luva" som täcker hela huvudet upp till toppen på ögonen. Bröstet och underkroppen är vita, medan rygg och bak ska ha en täckande färg från axlar till toppen på stjärten. Om du tittar ner på ankan bör du se en hjärtformation över ryggen. Numera kan du också få magpie-ankor i chokladvit och lavendelvit.

Magpie Status


Ovanlig

Bilder på Magpie

Trio blå skata ankor

Senaste recensionen för Magpie


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.