Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Myskanka Ankor

Muscovey anka Choklad

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Egg
Garden

Myskanka Historia


Myskanden är en vild fågel från Central- och Sydamerika, och myskankan är den enda tamankan som inte härstammar från gräsanden. Myskänder flyttar inte under vintern, och sover uppe i träd. De var en av de första raserna att tämjas, men tog sig inte utanför Sydamerika förrän under 1900-talet. Man tror att rasen fick sitt namn från Muscovite Company som handlade med ankor under 1500-talet.

Myskanka Beteende


I allmänhet är de försiktiga fåglar, såvida honan inte ruvar eller har ungar. Hanarna kvackar inte, men ger istället ifrån sig ett lågt väsande. Honorna har ett kort, svagt kvack, så över lag är rasen en av de tystaste. De är bra på att flyga och är benägna att rymma, så det är bäst att klippa deras vingar. Eftersom deras oljekörtlar är underutvecklade simmar de inte lika mycket som andra raser, så de kräver inte stora mängder vatten. Hanarna blir tunga, 4,5 - 5,5kg, medan honorna väger 2-3kg. De äter skadedjur, och bör inte släppas fria tillsammans med marsvin och kaniner.

Myskanka Varianter


Vit, blå, svart och choklad är de erkända färgerna, men det finns massvis med andra kombinationer.

Myskanka Status


Ovanlig

Bilder på Myskanka

En sång- och dansand i Smyrna, GA
Matdags
Choklad och vit muskos
Choklad och vitt
Choklad och vitt
mysk
Muskovy
Bra mamma
mysk
mysk
ankor
Muskovy kvinna
Muskulös anka
Moshi the Lavender Ripple Muscovy
Doug & Henry
Vänskap
Vackra Muscovy Poults
muskovy par
mysk
Mamma och ankungar!
Daggammal chokladskata Muscovy duckling
Muskovy höna med ankungar
Mina 3 muskovybarn vid 6 veckors ålder - bedårande är de inte?
Närbild
Muskovy med vackra ögon
Scovy ankungar
Ankungar
Chokladkakamuskovy med ankungar
Muscovy anka

Senaste recensionen för Myskanka (1 av 1)


5 stjärnor:

0

4 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Barbarien i fjäderskrud - Martin, Västra Götaland,

Hej, Jag skaffade Peking och Mysk för att korsa fram den Franska köttrasen Mulard. Mysk heter på Franska Barbarien och är den som man hittar i form av Ankbröst frysta i mataffären. Hanarna blir normalt dubbelt så stora som honorna. Att honorna som är så små kan ge så mycket ägg är underligt. Hanarna parar sig med varandra för att visa vem som är dominant och de gillar inte varandra så mycket, de går dock att ha ihop, inte alls lika agressiva som tuppar i ett hönshus. De kan flyga och passar därför illa i en trädgård. Det finns de som haft myskankor och de har helt sonika flygit sin kos. Den enda fördelen de har är att de inte låter så mycket. Utseendet är kanske trevligt om man gillar att de inte alla blir likadana. de blir lite groteskt röda i ansiktet och hanarna får vid könsmognad en knöl ovanför näbben. Ögonfärgen kan variera vilket är intressant... Ska man skaffa ankor finns det en hel del andra raser som är att föredra...