Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mignonanka Ankor

Aprikos kvinnlig Kvinnlig Manlig

Mignonanka Historia

Mignonankor är livliga och charmiga små fåglar med liten kropp och kort näbb. På engelska heter rasen Call Duck, och namnet härstammar från det holländska order 'kooi', som betyder fälla. De har ett högfrekvent kvack som hörs över långa sträckor. Ankorna användes av jägare för att locka vilda ankor till fällor eller gevär. De tama ankorna sattes vid fällorna, och ju mer de lät desto bättre.

Mignonankor är en direkt ättling till gräsanden, men selektiv avel har skapat kortare näbbar och mindre kroppar. Mignonankor var väldigt ovanliga i första halvan av 1900-talet, men har nyligen blivit väldigt populära, och vinner nu fler priset på utställningar än alla andra raser.

Mignonanka Beteende

Mignonankor är livliga och högljudda. Om du funderar på att skaffa rasen bör du först prata med dina grannar. De är renliga fåglar om kommer hålla sig själv fina om de får gott om vatten. De är också lätta att tämja. Hanarna väger 550 - 700g och honorna 450 - 600g.

Mignonanka Varianter

Det finns gott om varianter av mignonanka. De tio standardfärgerna är: aprikos, bibbed, svart, blå, mörk silver, magpie, gräsand, pied, silver och vit.

Mignonanka Status

Vanlig

Bilder på Mignonanka

Senaste recensionen för Mignonanka

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.