Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Hook Bill

Historia

Hook Bill har en fascinerande historia, kopplad till holländska kanaler, där den tämjdes för att lägga ägg. Även om den hölls i fångenskap släpptes den ut på morgonen för att flyga iväg och hitta sin egen mat för att sedan återvända på kvällarna. På detta sätt var det en otroligt ekonomisk anka. Det finns teorier om att den böjda näbben uppmuntrades av uppfödare, så att jägare skulle kunna se skillnad på de tama ankorna och de vilda ankor som också levde kring kanalerna. Man tror också att Charles Darwin hade dessa ankor, och att han beskrev dem i sina böcker. Det är troligt att rasen härstammar från Asien och tog sig till Nederländerna via handelsvägar.

Beteende

Rasen är unik i sitt utseende på grund av näbben, men den är också användbar eftersom ankorna fortfarande är väldigt bra på att leta efter mat själva, och vissa lägger över 100 ägg om året. Köttet är också smakrikt. De är självständiga men lugna, ruvar gärna på ägg, och hålls bäst i par eller trios. Var medveten om att de är skickliga flygare.

Varianter

Hook Bill ses som en lätt ras, och kommer i tre officiella färger, även om det även finns flertalet inofficiella. De tre färgerna är vit (med oranga ben), mörk gräsand och vitnäbbad mörk gräsand.

Status

Ovanlig

Bilder på Hook Bill

Senaste recensionen för Hook Bill

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.