Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hook Bill Ankor

Hook Bill Historia


Hook Bill har en fascinerande historia, kopplad till holländska kanaler, där den tämjdes för att lägga ägg. Även om den hölls i fångenskap släpptes den ut på morgonen för att flyga iväg och hitta sin egen mat för att sedan återvända på kvällarna. På detta sätt var det en otroligt ekonomisk anka. Det finns teorier om att den böjda näbben uppmuntrades av uppfödare, så att jägare skulle kunna se skillnad på de tama ankorna och de vilda ankor som också levde kring kanalerna. Man tror också att Charles Darwin hade dessa ankor, och att han beskrev dem i sina böcker. Det är troligt att rasen härstammar från Asien och tog sig till Nederländerna via handelsvägar.

Hook Bill Beteende


Rasen är unik i sitt utseende på grund av näbben, men den är också användbar eftersom ankorna fortfarande är väldigt bra på att leta efter mat själva, och vissa lägger över 100 ägg om året. Köttet är också smakrikt. De är självständiga men lugna, ruvar gärna på ägg, och hålls bäst i par eller trios. Var medveten om att de är skickliga flygare.

Hook Bill Varianter


Hook Bill ses som en lätt ras, och kommer i tre officiella färger, även om det även finns flertalet inofficiella. De tre färgerna är vit (med oranga ben), mörk gräsand och vitnäbbad mörk gräsand.

Hook Bill Status


Ovanlig

Bilder på Hook Bill

Kurvnäbbad anka

Senaste recensionen för Hook Bill


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.