Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Abacot Ranger Ankor

Kvinnlig Abacot Ranger ankor Abacot ranger anka

Abacot Ranger Historia


Rasen klassas som en lätt anka och kallades till att börja med 'Hooded Ranger'. Den utvecklades av Oscar Grey i Essex i Storbritannien, vars ägor hette Abacot. Detta var någon gång mellan 1917 och 1923. Äggläggande ankor var populära under denna tid, och många försökte få fram en ras som både värpte gott om ägg och som smakade gott till middag. Man visste att det gick, eftersom man fått fram indiska löpankor och khaki campbell, som båda la massvis med ägg. Med detta i åtanke använde Grey båda dessa raser för att få fram en användbar och aktiv ras. Abacot ranger var väldigt populära i Storbritannien under 1920-talet, och godkändes också i Tyskland 1934.

1980 började människor i större grad intressera sig för vattenfåglar igen, och samlare importerade tillbaka ägg till England, där den än idag är populär. Abacot ranger lägger gott om ägg, och har fint och gott kött, men är också populär bland utställare och folk som bara vill ha dem som husdjur.

Det gröna huvudet på hanen kontrasterar mot den djupa rödbruna färgen på sidorna och bröstet, och silverringen runt nacken är pricken över i:et. Det är lätt att tidigt se skillnad på honor och hanar eftersom honorna är betydligt mindre utstickande med ljusbruna ränder mot ett gräddvitt bröst och brunt huvud.

Abacot Ranger Beteende


Uppfödare försökte skapa en fågel som kunde gå ut och åtminstone delvis skaffa sin egen mat, och abacot ranger är ett perfekt exempel på en sådan ras. Ha dem inte på en liten gård, utan ge dem gott om plats. Fruktträdgårdar är perfekta, så länge de är säkra från rävar. Du måste givetvis ge dem mat, men de kommer också tycka om att leta efter insekter och växter hela dagarna. Honorna är fantastiska mödrar och sitter gärna på ägg. Rasen flyger dåligt. Släpp ut dem i trädgården på hösten (efter att du skördat alla grönsaker) så kommer de äta alla sniglar.

Abacot Ranger Varianter


Färgen skiljer sig stort mellan könen, men det finns inga andra variationer.

Abacot Ranger Status


Ökar

Bilder på Abacot Ranger

Abacot Ranger ankor

Senaste recensionen för Abacot Ranger


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.