Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bali Ankor

Bali Historia


En ledtråd till denna ras ursprung är namnet, Bali, och fåglarna härstammar från denna ö, som ligger väster om Java. Det är en väldigt gammal ras, som finns avbildad på stenristningar i området, och än idag kan man se dem arbeta på risfälten. De är anställda för att äta skadedjur som kan skada riset och tas med till fälten på morgonen och sedan tillbaka hem på kvällen. Men hur kom denna eleganta anka med en pom-pom på huvudet till Europa? Hängivna uppfödare av löparankor i Storbritannien importerade rasen från Malaysia 1925, och rasen standardiserades 1930. Under mitten på 1900-talet försvann rasen nästan helt, men kom tillbaka under 1980-talet tack vare entusiaster involverade i utställningar.

Den är väldigt populär i dessa sammanhang; rasen liknar en vit indisk löpanka men har en fin liten tofs bak på huvudet. De blåa ögonen och den oranga näbben är en fin kontrast mot den snövita fjäderdräkten.

Bali Beteende


Förutom det vackra utseendet är det en väldigt praktisk fågel att ha som husdjur, men de behöver gott om plats att leta efter mat på, gärna en fruktträdgård eller en hage. De lägger dessutom gott om ägg. Rasen är fantastiskt för att begränsa skadedjur i trädgården, men tycker också om att äta växter, så det är bäst att låta dem gå fria efter att du skördat i grönsakslandet. De fungerar bra i flock, så du kan valla dem från huset till en hage, och de flyger inte. Det enda problemet med rasen är att uppfödning och avel ofta är svårt, så om du funderar på detta är det bäst att kontakta lokala klubbar och organisationer för hjälp och råd.

Bali Varianter


Andra färger förekommer, men vanligtvis vit. Den ses som en lätt ankras.

Bali Status


Relativt ovanlig

Bilder på Bali

Senaste recensionen för Bali


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.