Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welsh harlequin Ankor

Welsh harlequin Historia


Denna ras har en fascinerande historia som börjar med att den skapades sent 1940-tal från khaki campbells och andra raser. Även om uppfödaren Leslie Bonnet började med detta i Herefordshire i England flyttade han senare till norra Wales, därav namnet welsh harlequin. Ankorna användes för både ägg och kött och spreds relativt snabbt, men som med många andra ankor minskade antalet kraftigt under 1950- och 60-talet.

Sen hände någonting hemskt. En räv attackerade alla Bonnets ankor, och dessa var de enda som var direkt nedstigna från de första welsh harlequin. Det såg ut som att rasen var försvunnen för alltid. En man vid namn Eddie Grayson hade dock 1963 köpt några av Bonnets ursprungliga ankor, och från dessa kunde man bygga upp rasen igen. 1968 exporterades de till USA, och 1987 ställdes de ut för första gången. Idag är rasen populär både för sin mångsidighet och sin skönhet.

Hanen har grönt och bronsfärgat huvud med en vit ring runt halsen, och bröst och axlar är mahogny-bruna. Vingarna har en sköldpaddseffekt. Honan har ett honungsfärgat huvud och hals, och kroppen gräddfärgad. Bredvid varandra blir de ett vackert par!

Welsh harlequin Beteende


Welsh harlequin lägger gott om ägg, från 100-200 per år, och deras kropp är stor nog för att göra dem till bra matfåglar. De är lugna och försiktiga och flyger inte, så de kommer stanna i trädgården eller på gården och leta efter insekter. De har starkt libido, så det är viktigt att bara ha en hane, och betydligt fler honor and hanar. Welsh harlequin klassas som en lätt ras.

Welsh harlequin Status


Ganska vanlig (men kontrollera att teckningen följer rasstandarden).

Bilder på Welsh harlequin

Tupplur
Ankungar i växtkruka!
Växer för varje dag!
Mina welshies
Ankunge
Walesiska harlekinandungar
Daggammal drake ankung
Vi
Walesisk harlekinhona
Walesisk harlekintrake
Fyra unga walesiska harlekinhöns

Senaste recensionen för Welsh harlequin


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.