Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Miniatyr-appleyard (Silver) Ankor

Miniatyr-appleyard (Silver) Historia


Miniatyr-appleyard skapades av Reginald Appleyard, och är känd inte bara för sin höga äggproduktion, utan också för sin skönhet. Tills 1980 hade rasen dock inte en miniatyrvariant. Den väl ansedde uppfödaren Tom Bartlett ändrade detta genom att skapa en anka som bara vägde en tredjedel av den ursprungliga rasen. Miniatyr-appleyard bör inte blandas ihop med dvärgversionen, utan de är klassificerade separat. Rasen blev väldigt populär på utställningar, och har spridits över hela världen.

Miniatyr-appleyard (Silver) Beteende


Förutom att rasen är vacker är den också stryktålig och livlig, och lägger gott om ägg. Även om kroppen givetvis är liten är de kompakta och muskulösa ankor som ger gott kött. Det är också en bra ras att ha i trägården eftersom ankorna älskar att leta efter sniglar. De är hängivna ruvare och älskar att ta hand om sin familj, så om du vill ha ägg är det viktigt att plocka dem varje dag. Vill du dock föda upp rasen är det relativt lätt, men det är viktigt att ha fler honor än hanar.

Miniatyr-appleyard (Silver) Varianter


Rasen föds upp mot en strikt standard. Hanen har ett mörktgrönt huvud med en silvervit hals med en silverring runt nacken. Under nacken är den silver och något mörkröd och flätad mörkröd längs med ryggen. Rumpan är mörkt grön och vingarna har blå toppar. Honan ser annorlunda ut men är också väldigt vacker med silverskimrande vitt huvud och nacke, och en gräddvit kropp, och hon har också blå toppar på vingarna. Kroppen måste vara kompakt. De klassas som dvärgankor, men om man ska vara sträng är det en miniatyrras eftersom den har en större variant, medan riktiga dvärgraser inte har någon större motsvarighet.

Miniatyr-appleyard (Silver) Status


Ganska vanlig.

Bilder på Miniatyr-appleyard (Silver)

Miniatyr appleyards
Möt kycklingarna
Bumble den supertama Mini Appleyard
Grattis på födelsedagen!
Scoop och Lady GaGa njuter av trädgården

Senaste recensionen för Miniatyr-appleyard (Silver)


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.