Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgsilver Ankor

Dvärgsilver Historia


Det råder ibland lite förvirring kring denna ras och miniatyr-appleyard. Något förvirrande utvecklades den senare under 1980-talet, medan dvärgsilver togs fram av samma uppfödare, Reginald Appleyard, under 1940-talet. Man tror därför ofta att det är en mindre motsvarighet till den större rasen, men det är egentligen en separat ras, och han tog fram den för ägg och kött, inte för att ställa ut den. Dvärgsilver är utseendemässigt närmare abacot ranger än appleyard. När rasen standardiserades 1982 kallade man den dvärgsilver appleyard, men namnet ändrades när minatyrversionen togs fram.

Hanen har ett svart huvud och hals med mörkgrönt skimmer, och bröst och axlar har rödbruna kanter, med en silvervit mage och sidor. Honans huvud och hals är ljusa med mörkare inslag. Hon har ett gräddvitt bröst och underkropp. Benen är oranga.

Dvärgsilver Beteende


Rasen utvecklades att vara användbar, så de värper mycket. Det är dock viktigt att regelbundet plocka äggen eftersom honorna tycker om att ruva. Det är lätt att föda upp ungar, men desto svårare att få rätt teckning. Det är en tålig och frisk ras som tycker om att leta efter mat, och passar bra i trädgårdar.

Dvärgsilver Status


Ovanlig

Bilder på Dvärgsilver

Senaste recensionen för Dvärgsilver


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.