Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Dvärgsilver

Historia

Det råder ibland lite förvirring kring denna ras och miniatyr-appleyard. Något förvirrande utvecklades den senare under 1980-talet, medan dvärgsilver togs fram av samma uppfödare, Reginald Appleyard, under 1940-talet. Man tror därför ofta att det är en mindre motsvarighet till den större rasen, men det är egentligen en separat ras, och han tog fram den för ägg och kött, inte för att ställa ut den. Dvärgsilver är utseendemässigt närmare abacot ranger än appleyard. När rasen standardiserades 1982 kallade man den dvärgsilver appleyard, men namnet ändrades när minatyrversionen togs fram.

Hanen har ett svart huvud och hals med mörkgrönt skimmer, och bröst och axlar har rödbruna kanter, med en silvervit mage och sidor. Honans huvud och hals är ljusa med mörkare inslag. Hon har ett gräddvitt bröst och underkropp. Benen är oranga.

Beteende

Rasen utvecklades att vara användbar, så de värper mycket. Det är dock viktigt att regelbundet plocka äggen eftersom honorna tycker om att ruva. Det är lätt att föda upp ungar, men desto svårare att få rätt teckning. Det är en tålig och frisk ras som tycker om att leta efter mat, och passar bra i trädgårdar.

Status

Ovanlig

Bilder på Dvärgsilver

Senaste recensionen för Dvärgsilver

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.