Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Välja undulat

Precis som med alla husdjur måste du läsa på en del innan du köper. De första funderingarna handlar mer om dig än fågeln i sig. Varför vill du skaffa undulat? Vem kommer ta hand om och prata med hen, och vem kommer rengöra buren? Har du haft fåglar tidigare? Har du en passande plats att ha buren, borta från direkt solljus, drag och köksångor?

När du har svar på dessa frågor kan du börja fundera på fågeln i sig. Läs en bra handbok (du läser den bästa nu, det är en bra början!), och om du kan, prata med andra ägare och uppfödare först, i person eller online. Se till att du har lite kunskap innan du skaffat ditt husdjur.

När du ska bestämma dig är det viktigt att inte bli förvirrad av färg. Det är lätt att se en undulat som är vackrare än alla andra, men det finns betydligt viktigare saker att basera valet på, som ålder, personalitet och kön. En fågel med ‘perfekt fjäderdräkt’ som är gammal, blyg och hona kommer kanske inte vara den extroverta, pratglada och anpassningsbara fågel som du förväntat dig.


Honundulat i bur
En ljusgrön honundulat

Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du väljer en undulatunge, och hur du tar hand om undulater, så att du ser till att du har allting du behöver innan dina fåglar flyttar in.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än