Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Tämja en undulat

Att tämja en undulat handlar om att få hen att lita på dig. Du är mycket större än en undulat, och deras naturliga instinkt kommer vara att känna sig hotade. Det tar lite tid att övertyga ditt husdjur att det stora monstret som hänger över buren inte bara är harmlös, utan en vän och en lekkamrat.

Plötsliga rörelser, höga ljud och saker som slår mot buren kommer göra din undulat rädd, oavsett hur glad och extrovert hen verkar vanligtvis. Att sticka in en hand i buren kommer också skrämma hen, så se till att du tar det lugnt.


undulat sitter på finger
Att få din undulat att lita på dig är det viktigaste

Tämja undulater tillsammans

Följande tips gäller framför allt för mindre burar på upp till fyra fåglar. Att tämja större grupper - t.ex. i en voljär - är ett annat, och lättare, sätt eftersom du inte måste träna alla individuellt. Såvida du inte börjar med en helt ny grupp kommer ett par fåglar redan vara vana vid dig. Nykomlingarna kommer då lära sig av de andra och direkt se dig som en vän. Om du hänger med en längre stud kommer de förmodligen börja använda dig som en sittpinne.

Om det är en helt ny voljär är det ännu viktigare att tillbringa tid med undulaterna. Du behöver inte vara inne i buren, men se till att du tillbringar ett par timmar varje dag nära fåglarna. Se till att du pratar och rör dig så att fåglarna kan titta på, och till slut ignorera, dig. Det är också bra om andra familjemedlemmar och husdjur kommer nära.

Tämja undulater fort

Att tämja individuella fåglar kräver tid och ansträngning. Om du vill tämja en undulat så snabbt som möjligt måste du ha flera träningstillfällen varje dag. På så sätt kan du få en tam undulat på en vecka eller två. Ju mer tid du lägger på din undulat, desto snabbare kommer hen lita på dig.

Att bygga förtroende är det absolut viktigaste. Det är det första steget, vare sig du vill få din undulat att prata, sitta på din axel eller göra några trick, eller bara vill ha en undulat som är nöjd och avslappnad i din närvaro.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än