Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur ska jag mata mina undulater?

Vissa uppfödare lägger maten direkt på golvet i buren eller voljären, inklusive fat och skålar. Undulater trivs bra med detta, det är så de för det mesta åt i det fria (utan fat och skålar då). En matbehållare som är säkert fäst på sidan av buren är också bra, undulaterna kommer sitta på sin pinne och äta, och kommer inte må dåligt om de aldrig får sin mat på golvet.

Mat på fat

Det finns många olika designer när det kommer till matbehållare. Det viktigaste är att alltid välja en med stor ytarea - undulater är bra på att äta alla frön de kan se, men är inte smarta nog att förstå att det finns mer frön under de tomma skalen. En matbehållare som hänger i mitten av buren är också ett bra alternativ. Se till att du ställer den där den lätt kan tas ut och fyllas på, och häng den aldrig under sittpinnar eftersom undulaterna då kommer använda den som toalett.


undulat äter från en bricka
I en voljär är det mer logiskt med större brickor

Fröautomater

En specialdesignad automat är det bästa för frön. Den kommer vara säker (kan inte vältas eller ramla), är lätt att rengöra och lätt att ta in och ut ut buren. I burar där utrymme är ett problem kan du köpa skydd som sätts på sidan av buren under sittpinnarna. På så sätt samlas spillningen, och du kan städa varje dag.

Många matskålar är varianter på en skål som fästs någonstans i buren. Automater är ett populärt alternativ eftersom fler än en undulat kan äta på samma gång. Om du ger dina undulater pellets är automater det bästa alternativet. Med frön måste du se till att undulaterna konstant har tillgång till färska frön, snarare än ett lager skal som ramlat tillbaka ner i skålen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än