Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hälsoproblem hos undulater

När du har vant dig vid din undulats dagliga beteende kommer det vara lätt att se när någonting inte står rätt till. Du behöver inte vara en expert på att diagnostisera specifika sjukdomar hos undulater, så länge du kan se när ditt husdjur inte beter sig som vanligt.

Hälsokontroll

Om du har undulater i en voljär kan det vara svårare att se individuella problem, så du måste anstränga dig och faktiskt se efter. Precis som många andra djur är undulater väldigt bra på att gömma sina sjukdomar till det blivit riktigt allvarligt. Det är logiskt i det vilda, då en undulat som ser sjuk ut snabbt kommer uppmärksammas av rovdjur.

Om du märker att din fågel är sjuk är det viktigt att ta med hen till veterinären, och du bör aldrig skjuta upp det för att möjligtvis spara pengar. Tänk på det som att ta med familjen på bio eller på restaurang - och det är väl inte för dyrt om det handlar om att rädda ditt husdjurs liv?

Veterinären du träffar bör vara expert på fåglar. Om de säger att mindre fåglar som undulater inte kan behandlas, välj en annan veterinär. Det är inte sant, men tidigare använde veterinärer som bara var specialiserade på hundar och katter det som ursäkt för att inte ta emot undulaterna.


budgies in cages
Hälsoproblem kan sprida sig i burar med flera undulater

Undersöka en undulat

Det finns en rad sjukdomar som kan drabba undulater. Tumregeln är att hålla ett öga på dina fåglar och prata med en veterinär så fort du upptäcker något problem, allt från en bruten vinge till en mild håglöshet.

Du kan också försiktigt undersöka din undulat själv, för att se om du kan se några problem, som sår eller löss. En fingertränad undulat kommer vara lätt att locka upp på din hand. När hen är där tar du försiktigt tar i hen (du kan läsa hur du gör här). Gör undersökningen så kort som möjligt för att minska risken att din undulat blir stressad och orolig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än