Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kan man övermotionera en hund?

Det finns ingenting bättre än att visa din hund hur mycket du älskar hen genom att ta med hen ut på ett äventyr. Du kanske tänker att du är väldigt vältränad, men kom ihåg att hundar har samma förfäder som vargar som kan springa hela dagen om de måste. Det är svårt att överträna de flesta större hundraser, men väldigt lätt att överträna en valp.


En hund springer supersnabbt genom en agilitybana
En hund springer supersnabbt genom en agilitybana

Ta reda på hur långt din hund tycker om att gå, och ta med en boll eller en leksak för att göra promenaden roligare. Att träna din hund när ni är är ute och går är också ett bra sätt att trötta ut hen. Det ska dock sägas att vissa hundraser behöver mycket mer motion än andra. Hundar som labradorer och vizslas mår bra av en lång promenad om dagen medan raser som fransk bulldog och mops riskerar seriösa hälsoproblem om de övertränas.


En mops sitter fint och är redo för lite motion
En mops sitter fint och är redo för lite motion

Vuxna hundar

Att överträna en vuxen hund är svårt. Se hur lång tid det tar för din hund att bli trött och utgå från det. Om du går med din hund utan koppel och låter hen springa runt kommer hen bli tröttare fortare, men om hen går i koppel kan du behöva göra promenaden längre. Hundar älskar att gå på promenad, och du kan göra det ännu roligare genom att ta med en boll eller en leksak.


Det är ganska svårt att överträna en vuxen hund
Det är ganska svårt att överträna en vuxen hund

Om din äldre hund har problem med hjärtat eller lederna är det bäst att låta hen vandra runt i trädgården under uppsyn. Undvik att ta med äldre hundar ut under de varmaste timmarna på dygnet eftersom deras förmåga att anpassa sin kroppstemperatur blir sämre vid högre ålder.


En skotsk hjorthundsvalp kan lätt övertränas
En skotsk hjorthundsvalp kan lätt övertränas

Valpar

Att överträna valpar kan leda till ledproblem, speciellt med större raser som skotsk hjorthund eller grand danois. Många menar att valpen ska få fem minuter rörelse för varje månad hen levt. Om valpen t.ex. är 2 månader gammal ska hen motioneras 10 minuter, och 15 minuter när hen blir 3 månader. Det kan göras med en eller två promenader om dagen, men tills din hund är minst ett år gammal bör hen inte gå på fler än två promenader om dagen.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än